Corona

Het aantal coronabesmettingen in ons land daalt niet zo snel als we samen hadden gehoopt. Met name ook in Altena blijft het aantal positief besmettingen hoog. We behoren tot een van de gemeenten met de meeste besmettingen de afgelopen week. Daarom een dringende oproep aan u allen: ‘Beperk uw contactmomenten en uw reisbewegingen en blijf de basisregels toepassen. Help elkaar door deze lastige periode heen. Bekijk ook de videoboodschap van burgemeester Lichtenberg op onze Facebookpagina. Informatie over de mondkapjesplicht kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid.

Gedeeltelijke lockdown

Afstand houden en de hygiene-afspraken na blijven komen, is nog steeds van het grootste belang. Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis en laat u testen! Op de website van Rijksoverheid kunt u lezen hoe u hiervoor een afspraak kunt maken.

Alle maatregelen en adviezen leest u op de website van de Rijksoverheid.

Ook de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een eigen website waar u actuele informatie specifiek voor onze regio vindt. U vindt hier ook een lijst met veelgestelde vragen en de antwoorden  daarop.

Vindt u het best lastig om al deze richtlijnen goed te begrijpen? Kijk dan eens op Steffie.nl. Hier probeert men lastige onderwerpen wat makkelijker uit te leggen.
Volgt u ons al op Facebook of Instagram? Hier plaatsen wij bijna dagelijks de nieuwste informatie over het virus en tips hoe hier mee om te gaan.