Corona

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

Belangrijk blijft dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan.

Het kabinet heeft daarom een openingsplan gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen.

Op het coronadashbord vindt u altijd de meest actuele cijfers op een rij, ook per gemeente.

Vindt u het best lastig om al deze richtlijnen goed te begrijpen? Kijk dan eens op Steffie.nl. Hier probeert men lastige onderwerpen wat makkelijker uit te leggen. Is de Nederlandse taal lastig voor u? Op Pharos.nl kunt u kiezen uit verschillende talen die ook voorgelezen worden.

maatregelen 20 april

Afstand houden en de hygiene-afspraken na blijven komen, is nog steeds van het grootste belang. Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis en laat u testen! Op de website van Rijksoverheid kunt u lezen hoe u hiervoor een afspraak kunt maken.

Alle maatregelen en adviezen leest u op de website van de Rijksoverheid.

Ook de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een eigen website waar u actuele informatie specifiek voor onze regio vindt.

Volgt u ons al op Facebook of Instagram? Hier plaatsen wij bijna dagelijks de nieuwste informatie over het virus en tips hoe hier mee om te gaan.