Corona

Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer  bezoekers.

Belangrijk blijft dat we drukte blijven vermijden en ons allemaal aan de basisregels blijven houden, ook als we al gevaccineerd zijn: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. We werken thuis als dit kan. En we laten ons vaccineren, zodra we aan de beurt zijn. Dan kan er snel steeds meer.

Derde stap openingsplan per 5 juni

Vanaf 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Alle overige maatregelen en de basisregels blijven gelden voor iedereen

Vaccinatielocatie Almkerk

Sinds 19 mei is de vaccinatielocatie Het Verlaat in Almkerk in gebruik. Het maken van een afspraak verloopt via de GGD.

Op het coronadashbord vindt u altijd de meest actuele cijfers op een rij, ook per gemeente.

Vindt u het best lastig om al deze richtlijnen goed te begrijpen? Kijk dan eens op Steffie.nl. Hier probeert men lastige onderwerpen wat makkelijker uit te leggen. Is de Nederlandse taal lastig voor u? Op Pharos.nl kunt u kiezen uit verschillende talen die ook voorgelezen worden.

null

Afstand houden en de hygiene-afspraken na blijven komen, is nog steeds van het grootste belang. Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis en laat u testen! Op de website van Rijksoverheid kunt u lezen hoe u hiervoor een afspraak kunt maken.

Alle maatregelen en adviezen leest u op de website van de Rijksoverheid.

Ook de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een eigen website waar u actuele informatie specifiek voor onze regio vindt.

Volgt u ons al op Facebook of Instagram? Hier plaatsen wij bijna dagelijks de nieuwste informatie over het virus en tips hoe hier mee om te gaan.

null