Corona

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt.  De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op. Het kabinet blijft oog houden voor het beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en het toegankelijk houden van de zorg. De Britse variant zorgt ervoor dat het aantal besmettingen per dag minder daalt dan een paar weken geleden, of zelfs toeneemt. Tegelijkertijd is nu de fase gekomen om, beperkt en weloverwogen, iets meer risico te nemen. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open. Daarnaast staat het kabinet vanaf 3 maart onder voorwaarden de volgende verruimingen toe: jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccomodaties, contactberoepen mogen weer uitgeoefend worden en de detailhandel mag open voor winkelen op afspraak.

Op het coronadashbord vindt u altijd de meest actuele cijfers op een rij, ook per gemeente.

Vindt u het best lastig om al deze richtlijnen goed te begrijpen? Kijk dan eens op Steffie.nl. Hier probeert men lastige onderwerpen wat makkelijker uit te leggen. Is de Nederlandse taal lastig voor u? Op Pharos.nl kunt u kiezen uit verschillende talen die ook voorgelezen worden.

Gedeeltelijke lockdown

Afstand houden en de hygiene-afspraken na blijven komen, is nog steeds van het grootste belang. Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis en laat u testen! Op de website van Rijksoverheid kunt u lezen hoe u hiervoor een afspraak kunt maken.

Alle maatregelen en adviezen leest u op de website van de Rijksoverheid.

Ook de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een eigen website waar u actuele informatie specifiek voor onze regio vindt.

Volgt u ons al op Facebook of Instagram? Hier plaatsen wij bijna dagelijks de nieuwste informatie over het virus en tips hoe hier mee om te gaan.