Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Corona

Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Het snel toenemende en hoge aantal besmettingen met de omikronvariant maakt het noodzakelijk om de sluiting van andere locaties voort te zetten. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

Coronamaatregelen

 

Lees meer over de nieuwe maatregelen op Rijksoverheid.nl

 

Basisregels blijven nodig

Het virus is onvoorspelbaar en nieuwe varianten blijven zich aandienen. We moeten dus voorzichtig en alert blijven. Dat kan door ons aan de basisregels te blijven houden:. 

  • Hygiëne blijft belangrijk. Was regelmatig je handen. Nies en hoest in je elleboog. 
  • Heeft u klachten? Blijf thuis en laat u direct testen op corona

Op het coronadashbord vindt u altijd de meest actuele cijfers op een rij, ook per gemeente.

Vindt u het best lastig om de richtlijnen goed te begrijpen? Kijk dan eens op Steffie.nl. Hier probeert men lastige onderwerpen wat makkelijker uit te leggen. Is de Nederlandse taal lastig voor u? Op Pharos.nl kunt u kiezen uit verschillende talen die ook voorgelezen worden.

Alle maatregelen en adviezen leest u op de website van de Rijksoverheid.

Ook de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een eigen website waar u actuele informatie specifiek voor onze regio vindt. 

Volgt u ons al op Facebook of Instagram? Hier plaatsen wij ook de nieuwste informatie over het virus en tips hoe hier mee om te gaan.