Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Nieuwe afvalapp

Vanaf 1 januari 2022 vindt u de digitale afvalkalender in de afvalapp van de Afvalstoffendienst. Deze app komt in de plaats van de huidige AfvalAltena-app.

Vorig jaar maakten we de overstap naar de Afvalstoffendienst als inzamelaar van het huishoudelijk afval. Vanaf komend jaar maken we ook gebruik van de bijbehorende app. Voordeel daarvan is dat u via die app meer mogelijkheden heeft, zoals een melding doen als uw afval niet is opgehaald.

App Afvalstoffendienst

U vindt de app van de Afvalstoffendienst in de PlayStore of App Store van uw mobiele telefoon of tablet. Zoek op ‘Afvalstoffendienst’ en download de app. Vanaf 1 december vindt u de ophaaldagen voor uw adres als u uw postcode en huisnummer intypt. De digitale afvalkalender begint op 1 januari 2022.

In de app vindt u ook informatie over afvalscheiding, de milieuparkjes en de milieustations.
De huidige AfvalAltena app is nog te gebruiken tot het einde van dit jaar.

Notificaties opnieuw instellen

Heeft u in de huidige AfvalAltena-app ingesteld dat u een melding of e-mail krijgt als het afval aan straat moet? Dan moet u dat in de nieuwe app opnieuw instellen.
Verder werkt de nieuwe app vrijwel hetzelfde als de app die u nu gebruikt.

Nieuwe app te downloaden vanaf 1 december

U kunt de nieuwe app downloaden vanaf 1 december. In de nieuwe app staan de ophaaldagen vanaf 1 januari 2022

Website

Liever geen app maar wel de afvalkalender online bekijken? Dat kan voortaan op www.afvalstoffendienst.nl (Kies ‘gemeente Altena’). Deze site komt in de plaats van www.mijnafvalwijzer.nl.

Papieren afvalkalender


Wilt u liever de afvalkalender op papier? U kunt een geprinte versie aanvragen door te bellen met de Afvalstoffendienst: 0800 33 000 33.