Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Papiercontainer

Krijgt u een papiercontainer en wilt u graag een kleinere? Of heeft u al een papiercontainer en wilt u die ruilen voor een kleinere? Wilt u een extra papiercontainer?

Klik op de knop hieronder.

> Papiercontainer wisselen

 

Papiercontainer groot en klein 

Vanaf 1 januari 2021 halen de verenigingen oud papier alleen nog op in containers. Heeft u nog geen papiercontainer? Dan ontvangt u in eind juni/begin juli een brief. In de brief leest u wanneer u de papiercontainer krijgt. En wat u kunt doen als u een andere maat wil.

Wanneer krijg ik een brief?

In de week van 29 juni tot 3 juli krijgt u een brief. Daarin leest u meer over de papiercontainer. 

Wanneer krijg ik de papiercontainer?

Huishoudens die op dit moment geen papiercontainer hebben, krijgen er een in september of oktober. Een paar weken van tevoren krijgt u een brief met de precieze datum.

Ik heb al een papiercontainer

Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt wel binnenkort een brief met de vraag of u uw papiercontainer wilt wisselen voor een kleiner formaat. 

Wanneer kan ik de papiercontainer gaan gebruiken?

Op het moment dat u de papiercontainer heeft, kunt u die gaan gebruiken.

Kan ik zelf een maat kiezen?

Standaard krijgt u een 240 liter container. Heeft u liever een kleiner, 140 liter, papiercontainer? In de brief lees u hoe een ander formaat kunt aanvragen. 

Hoe vaak wordt oud papier opgehaald?

Een keer in de 4 weken halen de vrijwiliggers van vereniging of kerk het oud papier op. 

Kan ik oud papier nog aanbieden in dozen/bundels?

Tot eind dit jaar kunt u uw oud papier nog aanbieden op de manier dat u gewend bent. Vanaf 1 januari 2021 wordt papier dat niet in een papiercontainer wordt aangeboden, niet meer meegenomen.  

Moet ik betalen voor de papiercontainer?

Nee, u hoeft niet te betalen voor de papiercontainer. De vereningen die het oud papier in uw kern ophalen ontvangen daarvoor een vergoeding. 

Ik woon in het buitengebied, wordt oud papier daar ook opgehaald?

Woont u in de Biesbosch? Daar halen de vereningen helaas geen oud papier op. Dat blijft zo. Woont u ergens anders in het buitengebied en wordt er op dit moment geen oud papier bij u opgehaald? Stuur een e-mail naar afval@gemeentealtena.nl. Dan bekijken we of we die locatie kunnen opnemen in de route. 

Ik woon in een appartement, krijg ik ook een papiercontainer?

  • Huurt u een appartement via een woningstichting? Dan ontvangt u binnenkort informatie via de woningstichting. 
  • Koopappartement of huur zonder woningstichting? Uw VVE ontvangt meer informatie over de papiercontainer.

Ik wil geen papiercontainer

Vanaf 1 januari 2021 halen de vrijwilligers van verenigingen of kerk in de hele gemeente oud papier en karton op met containers. Papier dat op een andere manier wordt aangeboden wordt niet meer meegenomen. U kunt oud papier ook gratis op het milieustation in Giessen of Werkendam brengen.
Wilt u later, bijvoorbeeld volgend jaar, alsnog een papiercontainer? Dan kost dat € 25.

Kan ik later een papiercontainer wisselen?

In de brief leest u hoe u een wissel kunt aanvragen. Wilt u later, bijvoorbeeld volgend jaar, een ander formaat container aanvragen? Dan betaalt u € 25.

Waarom alleen papiercontainers?

Van uw oud papier en karton wordt na bewerking nieuw papier en karton gemaakt. Door oud papier in te zamelen met containers blijft de kwaliteit beter. Ook is het voor de vrijwillige inzamelaars van verenigingen en kerken veiliger om met containers te werken dan met losse bundels papier.

Kan ik een extra papiercontainer krijgen?

Ja, dat kan. Een extra container voor oud papier kost € 24 per jaar. In de brief die u eind juni/begin juli krijgt leest u hoe u een extra papiercontainer kunt aanvragen.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat

Neemt contact op met de containerservice via het gratis telefoonnummer 0800 400 20 50.

Of stuur een e-mail naar afval@gemeentealtena.nl.