Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Sporten in gemeente Altena wordt verder verrijkt. Gemeente Altena is op dit moment samen met diverse stakeholders bezig om het Atletiekpark Altena en het Hippisch Centrum Altena te realiseren in Sleeuwijk. De komst van beide complexen biedt sportliefhebbers veel voordelen. Ben je jong, oud of ervaar je een belemmering om te sporten? Sport je voor de gezelligheid, wil je graag fit en vitaal blijven of ben je aan het trainen om een topprestatie te leveren? Dan kun je naast het huidige en veelzijdige sportaanbod in Altena straks ook je hart ophalen bij het Atletiekpark Altena en het Hippisch Centrum Altena.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de ontwikkeling van beide complexen. Dat is geen 100 meter sprint, maar een marathon. Een grote ruimtelijke ontwikkeling vraagt om zorgvuldigheid en veel expertise. De verwachting is dat het paardensportcomplex en het atletiekcomplex allebei in 2022 de deuren openen.

Op deze pagina lees je alle informatie over de komst van het Atletiekpark Altena en het Hippisch Centrum Altena.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bekijk ons overzicht met veelgestelde vragen. Of neem dan contact op met Jan Venhuis, projectleider bij gemeente Altena via j.venhuis@gemeentealtena.nl of door te bellen met 0183 - 51 61 00.


Sporten voor iedereen

Het Atletiekpark Altena biedt iedereen de mogelijkheid om te werken aan een gezonde en fitte leefstijl. Ben je jong, oud, sport je met een beperking of werk je naar een topprestatie? Iedereen is welkom bij de atletiekvereniging Altena Road Runners.

Sport op het lesrooster

Leerlingen van het Altena College mogen tijdens de lessen bewegingsonderwijs gebruik maken van de atletiekbaan. Zo wordt sporten op school nóg dynamischer!

Bouwen aan toekomstdromen

Het Hippisch Centrum Altena biedt de paardensportvereniging De Nieuwe Roef meer mogelijkheden om de hippische sport te beoefenen en andere type wedstrijden te organiseren. In de toekomst behoort, in samenwerking met andere verenigingen, een overdekte baan tot de mogelijkheden.


Atletiekpark Altena

De komst van Atletiekpark Altena geeft een nieuwe dimensie aan het sporten in Altena. Atletiekvereniging Altena Road Runners huisvest zich na de opening in het complex. Het complex biedt straks de faciliteiten en ruimte om op één locatie diverse atletiekdisciplines uit te oefenen, zoals de gebruikelijke loopnummers, verspringen en discuswerpen.

Volgens Hans Verbeek, coördinator van Altena Road Runners is het een droom die werkelijkheid wordt: “We bestaan inmiddels al 35 jaar en koesteren al een lange tijd de wens voor een eigen, volwaardige atletiekbaan. Dit geeft ons de mogelijkheid om een veilige en veelzijdige sportomgeving te bieden aan onze leden en trainers. Onze jeugd en andere leden die zich willen specialiseren op technische onderdelen krijgen de noodzakelijke faciliteiten om dit goed te beoefenen.”

Hippisch Centrum Altena

Aan De Roef 5 in Sleeuwijk wordt op dit moment gebouwd aan Hippisch Centrum Altena waar de paardensportliefhebber volop uit de voeten kan. Paardensportvereniging De Nieuwe Roef neemt haar intrek in het nieuwe complex. De vereniging was gevestigd op het terrein waar nu het nieuwe atletiekcomplex wordt gebouwd. Om ruimte te maken voor de nieuwe baan, is de vereniging genoodzaakt om te verhuizen naar de overkant van de weg.

Marjolein van Berchem, coördinator van PSV De Nieuwe Roef: “Deze verhuizing brengt voor onze vereniging veel voordelen met zich mee: de nieuwe ruime locatie biedt de mogelijkheid om meerdere disciplines binnen de paardensport uit te oefenen en onze toekomstdromen te verwezenlijken.”

Altena College

De komst van de complexen biedt ook voor het naastgelegen Altena College veel voordelen: als leerling van de school volg je straks de lessen bewegingsonderwijs in het Atletiekpark Altena. Deze nieuwe manier van sporten draagt bij aan de gezondheid en vitaliteit van leerlingen en is daarom een waardevolle toevoeging aan het lesaanbod van het Altena College.

“Het is heel uniek om een atletiekbaan naast de school te hebben”, vertelt conrector Hilde van Haaften van het Altena College. “Het draagt bij aan de thema’s duurzaamheid en leefstijl waar wij als school de focus op leggen. Ook biedt het de leerlingen de kans om kennis te maken met deze mooie sport”.

Visie op sport: Iedereen kan sporten in Altena

Met de komst van de complexen draagt de gemeente Altena bij aan het streven om een vitale gemeente (Pdf) te worden. Het belang van een vitale leefstijl wordt steeds meer helder; het heeft niet alleen positieve effecten op de gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan het sociale welzijn van mensen.

Wethouder Shah Sheikkariem: “Het ontwikkelen van een centrum voor de paardensport en atletiek is een belangrijk initiatief vanuit de gemeente Altena om sporten beschikbaar te maken voor iedereen die wil werken aan een gezonde en fitte lifestyle. De nieuwe atletiekbaan biedt daarom ook uitgebreide faciliteiten, waardoor iedereen in Altena een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen.”


Nieuwsoverzicht Altena Maakt Meters

Zaterdag 9 april vierde Paardensportvereniging De Nieuwe Roef de officiële opening van het Hippisch Centrum Altena. Maandenlang is er door de…