Gemeente Altena - Inleveren kandidaatlijsten verkiezingen

verkiezingen

Gemeente Altena - Inleveren kandidaatlijsten verkiezingen

Kandidaatstelling

Op maandag 31 januari 2022 tussen 09.00 uur en 17.00 uur moeten de kandidatenlijsten worden ingeleverd bij bureau Verkiezingen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Dit is een fatale termijn. Levert u de kandidatenlijst eerder of later in? Dan nemen wij de lijst wel in, maar dan moeten wij de lijst ongeldig verklaren. Een blanco lijst (zonder kandidaten) mogen we niet aanvaarden.

Wat levert u precies in op de dag van de kandidaatstelling?

U levert alle originele, geprinte en ondertekende documenten op papier in. Ook levert u de documenten op een usb-stick aan. Het gaat om de volgende documenten. Formats die u hiervoor moet gebruiken vindt u op onze website www.gemeentealtena.nl/verkiezingen.

• 1.

Een kandidatenlijst. Er staat minimaal 1 kandidaat op de lijst. Het maximum is 50 kandidaten.

• 2.

Een verklaring waaruit blijkt wie de gemachtigde is voor het inleveren van de kandidatenlijst.

• 3.

Een instemmingsverklaring van iedere kandidaat op de lijst.

• 4.

Kopie van een geldig legitimatiebewijs van iedere kandidaat die nog niet in de gemeenteraad van Altena zitting heeft en van de gemachtigde. Het legitimatiebewijs moet geldig zijn op 31 januari 2022.

Heeft uw partij nu geen zitting in de gemeenteraad? Dan levert u naast bovenstaande ook in:

• 1.

Minimaal 20 ondersteuningsverklaringen. Ons advies is om een paar extra ondersteuningsverklaringen in te leveren. Zo voorkomt u vertraging als een ondersteuningsverklaring ongeldig blijkt.

• 2.

Betaalbewijs van de waarborgsom kandidaatstelling

Wanneer levert u de kandidatenlijsten in?

De gemachtigde van uw politieke partij levert de kandidatenlijst in op 31 januari 2022 tussen 9.00 en 17.00 uur. De gemachtigde komt binnen deze termijn zelf langs op het gemeentehuis in Almkerk (Sportlaan 170). U maakt hiervoor een afspraak met bureau Verkiezingen via verkiezingen@gemeentealtena.nl. We werken op afspraak om lange wachttijden te voorkomen.