Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Corona

In ons land zijn inmiddels veel inwoners positief getest op COVID-19 (coronavirus). Ook in Altena zijn er patiënten. Er worden steeds meer maatregelen genomen om het virus tegen te gaan.  

coronavirus

Nieuws

Updates van het landelijke en regionale nieuws over het coronavirus staan op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Volg het nieuws ook via Twitter en Facebook van de Veiligheidsregio.

Landelijk

De gemeente volgt de adviezen voor Noord-Brabant van het RIVM. Op de site van het RIVM staat een pagina met algemene informatie over het virus en ook een pagina met veelgestelde vragen.

Corona informatie voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven

Steffie.nl legt lastige onderwerpen op een begrijpelijke manier uit. Dat doet ze over corona in een filmpje op de site: corona.steffie.nl. Het filmpje is gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en voor kinderen.

Information in other languages

At the website Government.nl you can find information about the coronavirus and the situation in the Netherlands.

Informatie voor ondernemers

De ingrijpende maatregelen van de Rijksoverheid tegen het coronavirus, treffen ook de ondernemers, organisaties en bedrijven in Altena. Ook u heeft vast vragen over wat deze maatregelen betekenen voor uw bedrijfsvoering. Het team Ondernemen van de gemeente Altena realiseert zich dat en denkt graag met u mee. 

Dienstverlening Burgerzaken

Veel van onze diensten kunt u ook online regelen. Bijvoorbeeld: 

De balies van de gemeente blijven open. Kom zoveel mogelijk alleen naar de balie. 

Verloopt uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs na 6 april, dan vragen wij u de afspraak ook pas ná 6 april in te plannen.

Niet helemaal fit?

We willen het risico op besmetting met het virus zo klein mogelijk houden. Heeft u last van een verkoudheid, hoesten of koorts? Maak dan een afspraak als u weer beter bent. U kunt uw afspraak zelf annuleren via de bevestigingsmail. Of maak een nieuwe afspraak

    Maatregelen Altena

    Hieronder staat een overzicht van maatregelen die de gemeente heeft genomen, of waar inwoners van de gemeente Altena mee te maken krijgen.