Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Iets gevonden of verloren

Als u iets kwijt bent, hoopt u waarschijnlijk dat iemand het voor u vindt. En als u op uw beurt iets vindt, wilt u het waarschijnlijk aan de eigenaar teruggeven. Welke rol speelt de gemeente hierin? Dat leest u op deze pagina.

Heeft u iets gevonden?

Accordion item is uitgeklapt

U kunt ervoor kiezen om het voorwerp zelf te bewaren of bij de gemeente af te geven.

Zelf bewaren

U bewaart het voorwerp zelf voor de eigenaar. U maakt dan wel een melding op www.verlorenofgevonden.nl. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Als de eigenaar zich niet meldt, bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp.

Uitzondering: een legitimatiebewijs bewaart u niet zelf

Vindt u een paspoort of identiteitskaart? Dan komt u deze op het gemeentehuis inleveren. Of u stuurt het paspoort of de identiteitskaart op. U hoeft geen postzegel te plakken als u dit adres gebruikt:

Gemeente Altena
Team Publiek
Antwoordnummer 14705
4286 ZV Almkerk

Afgeven bij gemeente

U kunt het voorwerp bij ons afgeven tijdens de openingstijden. U hoeft niet eerst een afspraak te maken. Wij bewaren gevonden voorwerpen 3 maanden. Is een voorwerp meer dan 450 euro waard? Dan bewaren we het voorwerp 1 jaar. Meldt de eigenaar zich niet? Dan geven we het voorwerp aan een goed doel. Of we vernietigen het voorwerp als het niet meer bruikbaar is.