Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Allemaal aan de Alm

Almkerk krijgt een nieuwe multifunctionele accommodatie. Een plek om samen te komen, te doen en te ontwikkelen. Een plek voor kinderen om te leren, spelen en groeien. Waar twee scholen en diverse andere voorzieningen passende huisvesting vinden. Een plek voor jong en oud om met elkaar in contact te komen. Een plek om samen te sporten. Met ruimte voor allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. Een plek om fijn te werken én samen te werken. Een plek voor heel Almkerk. Die in verbinding staat met de natuur van onze regio. Langs het water komt het samen. Allemaal aan de Alm.

Een nieuwe accommodatie in Almkerk

De accommodatie biedt nieuwe mogelijkheden voor Almkerk. De accommodatie gaat de functie en locatie van Het Verlaat overnemen én vernieuwen. Een gebouw dat centraal komt in het dorp, met een hedendaagse uitstraling die past bij de omgeving. Moderne en veelzijdige voorzieningen die beschikbaar zijn voor iedereen. Voor ouders en kinderen. Voor jong en voor oud. Voor sporters en andere liefhebbers. Voor inwoners en de omgeving. Iedereen is welkom om te ontmoeten, te ervaren en te groeien.

Samenkomen en samenwerken

In dit moderne gebouw gaan diverse organisaties zich huisvesten, namelijk: Bibliotheek CultuurPunt Altena, CNS d’Uylenborch, een consultatiebureau van GGD West-Brabant, HOPPAS Kinderopvang, Logopediepraktijk Mars en Talentenschool de Almgaard. Meerdere functies voor kinderen komen bijeen en werken samen. Daarmee staan de belangen van kinderen in Almkerk centraal bij de accommodatie.

Verder krijgt het gebouw nieuwe faciliteiten voor alle inwoners en uiteenlopende verenigingen om elkaar te ontmoeten, samen hun sport te beoefenen of hun passie te delen. Met de functies van modern dorpshuis en sportcentrum kun je dus ook rekenen op ruime mogelijkheden om te ontmoeten, leren, bewegen en ontspannen. En er blijft ruimte voor het organiseren van een feestje of het houden van een vergadering. Allemaal op één plek.

Ontwikkeling pand

Gemeente Altena en architectenbureaus IAA Architecten en UArchitects werken momenteel - samen met meerdere gebruikersgroepen - hard aan het ontwerp van de accommodatie. Zodat alle belangen goed zijn vertegenwoordigd. Er wordt gelet op belangrijke behoeften zoals veiligheid en rust. En er is veel aandacht voor praktische kwesties rondom verkeer en toegankelijkheid. Later dit jaar delen we meer informatie over dit ontwerp, nemen we je mee in de vervolgstappen en kunnen we antwoord geven op praktische vragen.