Aanvragen Mantelzorgwaardering

Een waardering voor de inzet van mantelzorgers

Vanaf 1 september kunnen mantelzorgers Mantelzorgwaardering 2022 aanvragen. Deze waardering bestaat uit €120,- contant of hetzelfde bedrag uitgekeerd in waardebonnen voor de Altenabox. Uw aanvraag kunt u indienen via een formulier op de website van Trema Welzijn. Voorwaarde is dat u in Altena woont, minimaal 4 uur per week gedurende drie maanden mantelzorg verleent.

Nieuw dit jaar: Mantelzorger vraagt zelf de waardering aan

U vraagt als mantelzorger zelf de waardering aan. Dat doet u bij de Mantelzorgondersteuning van Trema Welzijn. In voorgaande jaren was dit de verantwoordelijkheid van de zorgvrager, die het toen bij de gemeente Altena aan kon vragen.

U kunt de aanvraag indienen tot 15 december 2022.  Na een gegevenscheck proberen wij de mantelzorgwaardering uit te reiken op 10 november op de Dag van de Mantelzorg of in de weken daarna.

Mantelzorgondersteuning in Altena

U als mantelzorger zorgt voor uw ouders, kind, goede vrienden of buren. Wie zorgt er echter voor u als mantelzorger? De Mantelzorgondersteuning van Trema Welzijn (in samenwerking met Welzijn Pro Seniore) biedt informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers. Zo kunt u zich inschrijven voor een speciale nieuwsbrief (3 keer per jaar). Hierin vindt u onder ander informatie over mantelzorgondersteuning, tips, cursussen en leuke uitjes. Als gemeente Altena vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers bekend zijn met het steunpunt Mantelzorg en tijdig ondersteuning ontvangen.

Meer informatie

Heeft u vragen en wilt u een mantelzorgwaardering aanvragen? Kijk dan op  www.trema.org/mantelzorgwaardering. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen belt u dan met Trema Welzijn 0183-408444.