Altena Woont Slim

Hulp bij energie besparen

altena woont slim

Huiseigenaren en huurders helpen om energie te besparen en hun woning te verduurzamen. Dat is het doel van gemeente en woningcorporaties met Altena Woont Slim. Hét energieloket voor iedereen in Altena met een energievraag!

Duurzaam duur? Je houdt juist geld over

‘Duurzaam’ is niet gelijk ‘duur’. Ook met kleine maatregelen kunt u al snel 5 – 10 % besparen op uw energiekosten. Altena Woont Slim geeft onafhankelijk advies dat bij uw wensen en budget past. Investeren in grotere maatregelen? Altena Woont Slim helpt u op weg en rekent uit.

Roland van Vugt, wethouder duurzaamheid gemeente Altena:

“Met het energieloket Altena Woont Slim hebben we een aanbod voor iedereen in Altena. Iedereen kan een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Veel maatregelen dragen bovendien bij aan meer wooncomfort en zijn ook nog eens goed voor je portemonnee. Onze nieuwe acties in 2021 helpen ook huurders op weg naar een lagere energierekening en meer wooncomfort. Ik ben blij dat we dat samen met de woningcorporaties kunnen aanbieden.”

Anja Verdaasdonk, directeur bestuurder Woonstichting Land van Altena:

“Als woonstichting vinden we het belangrijk dat ook huurders worden betrokken bij de energietransitie. Immers werken aan een beter klimaat doen we samen. Als woonstichting werken wij aan het energiezuiniger en duurzamer maken van de huurwoningen. Bijvoorbeeld door woningen te isoleren maar ook door in overleg met de bewoners zonnepanelen te plaatsen. Maar de huurder kan zelf ook actief energie besparen. Bijvoorbeeld door het nemen van kleine maatregelen zoals ledlampen of het stoppen van ‘energie-slurpers’. De energiecoaches van Altena Woont Slim gaan onze huurders  hierbij gratis helpen. Iedere stap is er één en iedere bijdrage helpt.”

Gerrit Breeman, directeur bestuurder Bazalt Wonen:

“Het klimaat verandert. Voorbeelden hiervan zien we bijna dagelijks in de krant en op televisie. Het is belangrijk dat we mee veranderen en nadenken over ons energiegebruik. Dit kunnen we onder andere doen door onze huizen te verduurzamen. Hiermee maken we ze comfortabeler en besparen we energie. Is dat ingewikkeld of duur? Dat hoeft niet: er is al veel winst te behalen met het uitvoeren van eenvoudige tips en met behulp van simpele hulpmiddelen. Denk aan het gebruik van LED lampen of sluipverbruik stoppers. De energiecoaches van AltenaWoontSlim vertellen u hier graag meer over. Vanuit Bazalt Wonen ondersteunen we dit initiatief. We roepen u dan ook op: maak vandaag nog een afspraak, dan komt de energiecoach zo snel mogelijk bij u langs!”

Advies op maat

Iedereen woont en leeft anders. Daarom geeft AltenaWoontSlim advies op maat. Met energiecoaches uit Altena die u helpen om de juiste maatregelen op het juiste moment te nemen. De energiecoaches zijn goed op de hoogte en onafhankelijk. Maak een afspraak met een energiecoach op altenawoontslim.nl