Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Altena zet in op het behalen van de titel ‘Fairtrade gemeente’

Doelstellingen van een Fairtrade gemeente passen bij de doelstellingen van een Global Goals gemeente.

fairtrade logo

De actieve werkgroep Fairtrade gaat samen met de gemeente Altena aan de slag om de titel ‘Fairtrade gemeente’ binnen te halen. In een Fairtrade gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de gemeente samen voor meer eerlijke en duurzame handel. De voormalige gemeente Woudrichem had de titel al verworven. De werkgroep die destijds daarbij betrokken was, zet zich nu opnieuw met veel enthousiasme en energie in om de titel ‘Fairtrade gemeente’ voor heel Altena te behalen.

“Producten voor een eerlijke prijs. Dat is het beginsel van Fairtrade. Als gemeente met een grote eigen productie beseffen we dat het belangrijk is dat boeren en bedrijven een eerlijke prijs krijgen voor hun werk. Dat is niet overal vanzelfsprekend. Om het krijgen en betalen van een eerlijke prijs te stimuleren steunt de gemeente de Fairtrade gedachte en zet zich in om de titel Faitrade gemeente te behalen.”

Egbert Lichtenberg, burgemeester gemeente Altena

We zijn heel blij met de ondersteuning van de gemeente om Altena de titel Fairtrade gemeente te behalen. Eerlijke prijzen voor goederen vergroten de levensomstandigheden van de boeren. Fairtrade valt onder de Global Goals, die samen de levensomstandigheden van alle mensen verbeteren. Daarom is het belangrijk om de juiste prijs voor een product te betalen. Dan kunnen bijvoorbeeld koffieboeren in Colombia hun kinderen naar school sturen. In Altena zetten we ons als werkgroep in om zoveel mogelijk Fairtrade producten inde schappen te krijgen van bijvoorbeeld supermarkten, maatschappelijke instellingen, horeca andere winkels.

Klary van Veen, werkgroep Fairtrade Altena

Gemeente Altena  is ook een Global Goals gemeente, daarbinnen past de titel ‘Fairtrade gemeente’

De gemeente wil bijdragen aan de wereldwijde 17 duurzaamheidsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties. We zijn dan ook een Global Goals gemeente en dragen dit graag uit. De duurzaamheidsdoelstellingen zijn een gedeelde verantwoordelijkheid, zowel van de gemeente als van inwoners en bedrijven. Als gemeenschap moeten we bijdragen aan het beter doorgeven van de aarde en het bestrijden van achterstand en armoede. De doelstellingen van een Fairtrade gemeente passen bij de doelstellingen van een Global Goals gemeente.

Doe actief mee en word lid van de werkgroep Fairtrade

De werkgroep Fairtrade is op zoek naar extra vrijwilligers om de doelstellingen van fairtrade te realiseren. Wilt u als inwoner of bedrijf zich actief inzetten om de titel ‘Fairtrade gemeente’ te behalen?  Dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij de gemeente Altena via ondernemen@gemeentealtena.nl