Auto delen = kosten delen

Elektrische deelauto in Woudrichem

deelauto Woudrichem

Wel eens gedacht aan het delen van een auto? Met een deelauto kunt u flink besparen op uw autokosten. Sinds 1 september staat er een elektrische deelauto bij ’t Rond in Woudrichem.

Deze auto kunt u eenvoudig reserveren en gebruiken met een abonnement.

Introductieaanbod: 10 uur en 250 km gratis

De eerste 30 huishoudens die een abonnement afsluiten ontvangen 10 uur en 250 kilometer gratis. Hiermee wil de gemeente mensen stimuleren een deelauto te gebruiken.

Minder CO2-uitstoot

Deelauto’s zorgen voor minder autokilometers en minder CO2-uitstoot. Ook is een deelauto in veel gevallen goedkoper dan een eigen auto; je hebt geen vaste kosten zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud, maar betaalt alleen bij gebruik.

Autodelen en corona

De auto is uitgerust met een hygiënekit. U kunt voor en na gebruik van de auto het stuur en andere oppervlakken dus schoonmaken en uw handen desinfecteren.

Uitbreiding ‘Auto van de vesting’

Vorig jaar nam een aantal inwoners van de vesting in Woudrichem deel aan het project ‘Auto van de straat’. Dit was een initiatief van Provincie Noord-Brabant, Natuur & Milieu en OnzeAuto. In de vesting staat sinds die tijd ook een elektrische deelauto. Het project is nu uitgebreid naar het winkelgebied bij ’t Rond. Zo kunnen nog meer mensen meedoen en een auto delen.

Een aantal inwoners van Woudrichem zijn ambassadeur voor het project en helpen nieuwe gebruikers op weg. Meer informatie, aanmelden voor een proefrit of inschrijven kan via: www.woudrichem.samenslimrijden.nl

Samen maken we Altena duurzaam!