Afvalinzameling Altena

Homepage publicatie

U kunt uw afvalkalender bekijken via www.mijnafvalwijzer.nl.

Vrachtwagen Renewi

Afvalinzameling rond de feestdagen

Rond de feestdagen wordt het afval in een paar dorpen op andere dagen opgehaald:

• Hank: gft op zaterdag 5 januari
  • Nieuwendijk: gft op zaterdag 5 januari
  • Sleeuwijk: gft op zaterdag 5 januari

Andere ophaaldagen afval

Renewi rijdt in gemeente Altena een nieuwe route. Hierdoor kan het zijn dat uw afval op een andere dag wordt opgehaald dan u gewend was. Check de ophaaldagen van uw adres op www.mijnafvalwijzer.nl

Nieuwe app

Gebruikt u de app Afvalwijzer voor berichten over het ophalen van afval? Deze kunt u verwijderen en vervangen door de nieuwe app AfvalAltena.

Afvalstoffenheffing 2019

Iedereen in Altena betaalt hetzelfde tarief, € 132,00 per jaar.

Daarnaast betaalt u per aanbieding van de container met restafval:

• voor een container van 140 liter betaalt u € 5,55
  • voor een container van 240 liter betaalt u € 9,50
  • per inworp in een ondergrondse container: € 1,10

Het aanbieden van de GFT-container is gratis.

Drie milieustations

In de gemeente Altena zijn 3 milieustations: in Hank, Giessen en Werkendam. U kunt bij de milieustations alleen met pin betalen.

De openingstijden, het afval dat u weg kunt brengen, en de eventuele kosten, zijn mogelijk anders dan in uw oude gemeente. Check voor u naar het milieustation gaat dus eerst of u bepaald afval weg mag brengen, wat het kost, en wanneer het kan.