Compost maken met de buurt

Gezocht: 5 testers voor een wormenhotel

wormenbak

De gemeente start een experiment met 5 wormenhotels. Daarvoor zoeken we buurten, Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) of instellingen die met ons deze proef willen aangaan.

Van gft naar compost

In een wormenhotel maken zo’n 1000 wormen dag in dag uit compost. Buurtbewoners gooien er hun groente- en fruitafval in, en de wormen zorgen dat de lade zich vult met voedselrijke compost. Deze compost kunt u gebruiken om de grond in de tuin of op het balkon te verbeteren.

Voorwaarden

Om de kans op succes te vergroten stellen we een aantal voorwaarden aan het meedoen met het experiment:

• Er is een ‘ambassadeur’, iemand die contactpersoon is voor de buurt of instelling waar het wormenhotel komt te staan
  • Er moet voldoende en een divers aanbod van gft zijn
  • U moet vooraf een plan hebben waar de compost voor gebruikt gaat worden
  • Voor een wormenhotel in de buurt: ongeveer 20 huishoudens kunnen meedoen met 1 hotel.
  • De bak staat op een openbare en zichtbare plek

Aanmelden wormenhotel

Meer informatie en aanmelden wormenhotel.

U kunt ook contact opnemen met team afval via afval@gemeentealtena.nl of Bert Hooijmaijers via 0183 – 51 67 61.

Het experiment moet uitwijzen of de wormenhotels iets zijn om breder uit te rollen in Altena.

Begeleiding

Medewerkers van Megrow/The Dutch Nightcrawlers bieden begeleiding en beantwoorden inhoudelijke vragen over de wormenhotels. U krijgt van tevoren uitleg over hoe het werkt.