Van de gemeenteraad

25 februari: Raad naar Almkerk

gemeenteraad

De raad bezoekt elke vijf weken een van de kernen en houdt daar ’s avonds een vergadering (Altenatafels). Op 25 februari komt de raad naar Almkerk. Het programma bestaat uit: een bezoek (in samenwerking met de dorpsraad), een inloop voor inwoners en de Altenatafels. Dit alles vindt plaats in zalencentrum ’t Verlaat (Het Verlaat 1, Almkerk).

Wilt u iets delen met de raad? Kom naar de inloop

Wilt u een onderwerp onder de aandacht brengen van de raad? Iets vertellen over uw vereniging, uw zorg uitspreken, een initiatief presenteren? Maak dan gebruik van de inloop. U kunt daarvoor contact opnemen met de griffie. Ook als u niet in Almkerk woont, bent u welkom. De inloop is van 19.00 tot 19.30 uur.

Altenatafels

Na de inloop beginnen de zogenaamde beeldvormende Altenatafels. Dit is iets anders dan een raadsvergadering. Bij de beeldvormende Altenatafels gaan raadsleden niet met elkaar in debat en nemen geen besluiten. Zij krijgen die avond informatie over onderwerpen die bij volgende vergaderingen op de agenda staan. De informatie wordt gegeven door een wethouder, ambtenaar, inwoner of een externe deskundige.  Als inwoner kunt u hier ook inspreken (over een van de onderwerpen op de agenda). De Altenatafels beginnen om 19.30 uur. De agenda vindt u binnenkort opaltena.raadsinformatie.nl

Vragen over de gemeenteraad?

Heeft u vragen over de gemeenteraad? Wilt u inspreken, gebruik maken van de inloop of heeft u een idee voor de kernbezoeken? Neem dan contact op met de griffie. Dat kan via 0183 – 51 61 00 of email : griffie@gemeentealtena.nl.

Vergaderingen komende periode:

• 25 februari: Altenatafels (beeldvormend) in Almkerk
  • 3 maart: Altenatafels (opiniërend)
  • 17 maart: raadsvergadering
  • 7 april: Altenatafels (beeldvormend) in Eethen

De griffier

De afgelopen tijd hebben de meeste raadsleden zich aan u voorgesteld. Het woord is nu aan Hans Peet, de griffier:

Hans Peet griffier (Lees voor)

“Mijn functie is griffier voor de gemeenteraad van Altena. Met vijf collega’s vormen wij de griffie. Wij ondersteunen de gemeenteraad en de raadsleden bij hun werkzaamheden. De griffie organiseert de raadsvergaderingen, maar ook de kernbezoeken en bezoeken aan bijvoorbeeld organisaties en bedrijven. Dagelijks zorgen wij ervoor dat de raadsleden alle voor hen belangrijke informatie krijgen. Dat kunnen voorstellen zijn waarover de raad een besluit moet nemen, maar ook brieven van inwoners. Alle informatie plaatsen we op de website: altena.raadsinformatie.nl. Hier vindt u de data van de vergaderingen, de agenda’s en de vergaderstukken. Ook kunt u vanaf deze site de raadsvergaderingen live volgen en/of terugluisteren. Zo kunt ook u volgen waar de raad zich mee bezig houdt. Een belangrijke taak van de griffie is het informeren van inwoners over wat de raad doet en hoe zij onderwerpen het beste bij de raad onder de aandacht kunnen brengen.

Heeft u zelf iets dat u aan de raadsleden zou willen voorleggen of heeft u vragen over de gemeenteraad? De mensen van de griffie staan ook voor u klaar.”