Doe mee aan het NK Tegelwippen

Welke gemeente vervangt de meeste tegels door groen?

Tegelwippen

Altena doet mee aan het NK Tegelwippen en gaat de strijd aan met Oosterhout. In welke gemeente halen inwoners de meeste tegels uit voor- en achtertuinen en vervangen die door groen? Doet u mee? Wip zoveel mogelijk tegels uit uw tuin en zet er een plant voor terug. Geef op nk-tegelwippen.nl door hoeveel tegels u heeft gewipt. Dan kan tot 30 september 2021.

Klimaatverandering

Bij het NK Tegelwippen gaat het erom in welke gemeente inwoners de meeste tegels uit hun tuin vervangen door groen. Maar naast de eer staat er veel meer op het spel. Het klimaat verandert. Dit merken we door langere periodes met extreme hitte, periodes van droogte of juist hevige regenbuien, waardoor straten onderlopen.

Het vervangen van tegels door groen helpt om wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is omgeven worden door groen prettig en goed voor de gemoedstoestand.

Wat doe je met je tegels?

Geef uw afgedankte tegels een 2e leven. Misschien is er een project in de buurt dat wat stenen kan gebruiken voor een paadje. Of hergebruik ze in uw tuin als bankje, tafeltje of insectenhotel. Bijen houden van beschutting!

Uw tegels toch liever kwijt? Dan kunt u ze in de maand mei gratis naar het milieustation in Giessen of Werkendam brengen. Dat kan alleen op vertoon van de bevestigingsmail die u krijgt na het invullen op nk-tegelwippen.nl.

Kijk voor meer tips om uw tuin waterbestendig te maken op altena.gripopwater.nl.