Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Duurzame wasmachines en koelkasten met de Groene Pas

Met de Groene Pas kan duurzaam witgoed gekocht worden bij een lokale leverancier.

Wethouder van Hunnik met groene pas

Vanaf maandag 18 september kunnen minima met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum (inclusief inkomenstoets) een Groene Pas aanvragen. Met deze Groene Pas kan duurzaam witgoed gekocht worden bij een lokale leverancier.

Duurzame koelkast of wasmachine

Met deze actie hebben de inwoners én een nieuw apparaat én besparen zij in de toekomst energie. In de regeling is vastgelegd dat de wasmachine minimaal energielabel A heeft en de koelkast/koelvriescombinatie energielabel A tot en met C. Per adres mag één apparaat worden uitgekozen. De pas heeft een waarde van € 650,-.

Armoedebestrijding en duurzaamheid in één

Wethouder Anneloes van Hunnik: “Inwoners die voldoen aan de criteria en bij de gemeente bekend zijn, hebben half september een persoonlijke brief thuis gekregen. Maar we willen ook graag mensen bereiken die wij niet kennen via een uitkeringsregeling. Dit zijn de mensen die werken en desondanks in armoede leven. We willen zoveel mogelijk mensen van de Groene Pas gebruik laten maken. Het is lastig om over armoede te praten, maar dat taboe moet er echt af. Je bent niet alleen; als het niet lukt en je hebt schulden, neem dan contact op met de gemeente, een schuldhulpmaatje of zoek iemand anders die je vertrouwt. In je eentje is het veel lastiger om dingen op te lossen. Over armoede en schuld praten is moeilijk, dat is begrijpelijk, maar het is vaak het begin van de oplossing!”

Kan ik ook meedoen met de Groene Pas?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de Groene Pas? En wilt u de Groene Pas aanvragen?
Ga dan naar www.gemeentealtena.nl/groenepas

Deze actie duurt een half jaar.