Energietoeslag

Energietoeslag voor lage inkomens is verhoogd

energietoeslag

Van veel producten en diensten zijn de prijzen flink gestegen. Zoals van eten, het openbaar vervoer, maar vooral van energie. Met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om de energierekening iedere maand te betalen. Om hierbij te helpen, is er nu de energietoeslag.

Dit is een eenmalig bedrag van € 1.300 netto per huishouden.

Het bedrag is verhoogd

In juli is in de Tweede Kamer besloten om het eenmalige bedrag van € 800 naar € 1.300 te verhogen. Lees op de pagina gemeentealtena.nl/energietoeslag wat dit voor uw situatie betekent.

Voorwaarden

Op gemeentealtena.nl/energietoeslag kunt u lezen aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor de energietoeslag.

Aanvragen

Heeft u nog geen bericht van ons ontvangen en denkt u recht te hebben op de energietoeslag? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen tot 1 november, ook dit kan via gemeentealtena.nl/energietoeslag. U kunt de energietoeslag maar eenmaal krijgen.

Heeft u de aanvraag volledig ingevuld en alle gevraagde gegevens ingeleverd? Dan doen we ons uiterste best om zo snel mogelijk een besluit te nemen. Uiterlijk binnen 8 weken ontvangt u bericht van ons.