Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

In 30 dagen gezonder

Welke challenge gaat u aan?

Wist u dat een nieuwe gezonde gewoonte aanleren leuker en makkelijker is dan u denkt? In maart start de ‘30 dagen gezonder challenge’. Een idee van de GGD. 30 dagen lang voert u uw uitgekozen uitdaging uit. U ontdekt vervolgens dat het een gewoonte gaat worden. Het leuke aan deze challenge is dat u het zelf én met elkaar doet. Het is een landelijk actie die op 1 maart start. Binnen gemeente Altena willen we daar extra aandacht aan geven. Vanuit het programma Vitaal Altena werken we samen met alle inwoners naar een vitaler plattelands leven. De ‘30 dagen gezonder challenge’ sluit hier mooi op aan.

Ook de kinderen op de basisscholen zijn uitgedaagd om een leuke en gezonde challenge te bedenken en uit te voeren met hun klas. Een feestelijke opening is de start van de challenge.

Kleine veranderingen kunnen grote invloed hebben

Een uitdaging hoeft niet groot te zijn, vaak zijn het de kleine veranderingen die grote invloed kunnen hebben op uw gezondheid: Hoe fijn is het bijvoorbeeld om elke dag even de tijd te nemen om 20 minuten te lezen? Of elke dag een compliment aan uzelf en een ander te geven? Of zou het niet heerlijk zijn om ‘s ochtends een kwartiertje eerder op te staan om de dag in rust te beginnen? Of elke dag een ommetje te maken in de natuur?

Op onze sociale media delen we tips om deze challenge met elkaar vol te houden. Kijk hiervoor op www.facebook.com/buurtsportcoachAltena of www.facebook.com/altenagemeente

De 30 dagen gezonder challenge is een idee van de GGD West-Brabant. Welke nieuwe gewoonte draagt bij aan uw gezondheid? Kijk op www.30dagengezonder.nl voor meer inspiratie en om u aan te melden!