Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Inspiratiebijeenkomst dementie

Voor iedereen die meer wil weten over dementie of zich wil inzetten voor een dementievriendelijke samenleving.

Dementie

Gemeente Oosterhout en Altena hebben onderzoek gedaan naar een zinvolle daginvulling voor thuiswonende mensen met dementie. Tijdens deze bijeenkomst delen we de resultaten en aanbevelingen.

We worden met z’n allen ouder terwijl we langer thuis wonen. En onder de thuiswonende ouderen zijn ook steeds meer mensen met dementie. Elk uur komen er 5 mensen met dementie bij. In 2040 zijn er naar verwachting meer dan een half miljoen mensen met dementie. Dat heeft gevolgen voor de persoon zelf, de mantelzorger en onze samenleving als geheel. Het is belangrijk dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen in de samenleving.

De bijeenkomst wordt gehouden op 11 april 2023 in 't Uivernest, Kerkstraat 9 in Hank.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor: Iedereen die meer wil weten over dementie of zich wil inzetten voor een dementievriendelijke samenleving. Waaronder professionals en vrijwilligers van zorg- en welzijnsinstellingen, woningcorporaties, sport en cultuurverenigingen, casemanagers dementie, mantelzorgers en meer.

Programma

15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Welkom
16.15 uur: Informatie sessie van Ervarea
17:15 uur: Soep met een broodje
17.45 uur: Workshop 1
18.15 uur: Workshop 2
18.45 uur: Nawoord
19.00 uur: Afronding en netwerken
19.30 uur: Einde

Aanmelden

Wilt u hierbij aanwezig zijn? U kunt zich hier aanmelden. Doe dat voor 5 april 2023.

Voor vragen kunt u terecht bij Eveline Geusen (Gemeente Altena), e.geusen@gemeentealtena.nl en Wendy van Oostenbrugge (Gemeente Oosterhout), W.van.Oostenbrugge@oosterhout.nl.