Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Inzameling Taxussnoeisel

Meer dan 15 kilo snoeisel? Taxus Taxi haalt het gratis op!

taxus

Stichting Taxus Taxi is ook dit jaar weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen in de strijd tegen kanker. De taxusnaalden bevatten namelijk dé basisgrondstof voor chemotherapieën.

Meer dan 15 kilo snoeisel? Taxus Taxi haalt het gratis op!

Ook gemeente Altena doet weer mee met de jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel. Taxus Taxi komt het snoeisel gratis voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. U kunt online een afspraak maken via taxustaxi.nl/afspraak. De inzamelactie is vanaf dinsdag 25 mei en duurt tot ongeveer eind augustus. Aanmelden van snoeisel is al mogelijk vanaf maandag 24 mei, tweede pinksterdag.

Kleinere hoeveelheden zelf brengen

Kleinere hoeveelheden zijn ook van harte welkom. Die kunt u vanaf 25 mei brengen bij de milieustations Giessen en Werkendam, tijdens de normale openingstijden.

Kwaliteit snoeisel is belangrijk

De kwaliteit van het snoeisel is erg belangrijk. Zo kan de stichting alleen het snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit.  Hele struiken of oude takken van een taxushaag zijn niet te gebruiken. Om het zo vers mogelijk in te zamelen vraagt de stichting u om het snoeisel direct na het snoeien aan te melden. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Vrijwilligers gezocht

Heeft u geen taxushaag, maar wilt u toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Het doorgewinterde team van taxusophalers is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Als taxuschauffeur haalt u in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij ieder die het aan de stichting wil doneren. Voor meer informatie kunt u mailen naar communicatie@taxustaxi.nl.

Gratis materialen af te halen

De gratis materialen, zoals tassen en zeilen, kunnen opgehaald worden bij verschillende uitgiftepunten die vermeld staan op taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Ook kunt u het ophalen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder Boerenbond, Welkoop, en Intratuin. 

Door een vertraging in de levering is de bekende Taxus Taxi Tas niet beschikbaar. De stichting heeft voor een passende oplossing gezorgd. Heeft u geen tassen, dan kunt u het snoeisel ook gewoon op een hoop leggen. De stichting zorgt dat het netjes wordt opgeruimd.

Meer informatie

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via
taxustaxi.nl of via social media.