Kristal en Schaal van Altena uitgereikt

Kristal van Altena voor Jesse van Oord en Schaal van Altena voor Hartenbrigade

Kristal en Schaal

Tijdens de voorjaarsreceptie op dinsdag 26 april werden voor het eerst de waarderingsprijzen het Kristal en de Schaal van Altena uitgereikt door burgemeester Lichtenberg.

Het Kristal van Altena is voor een jongere die zich extra heeft ingespannen en ingezet voor de gemeenschap van Altena. Deze prijs is gegaan naar Jesse van Oord uit Hank.
Het kristal is ontworpen door Lisette Colijn en verbeeldt een groeiend kristal.

De schaal van Altena is een jaarlijkse prijs voor een organisatie die zich uitzonderlijk inzet voor de gemeenschap van Altena.Deze prijs is gegaan naar de Hartenbrigade.
De Schaal van Altena is een cirkelvormig object met ronde uitsparingen. De 21 uitsparingen zijn verschillend van grootte en verbeelden de 21 kernen van onze gemeente. De schaal is ontworpen door Sybille van Gammeren.