Kwijtschelden schulden voor gedupeerden kinderopvangtoeslag

Gemeentelijk meldpunt voor gedupeerden door de kinderopvangtoeslag

Financiele problemen

In Nederland zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Hierdoor kregen deze gezinnen vaak forse problemen.  Ook in de gemeente Altena is een aantal ouders gedupeerd. De Belastingdienst heeft aan de gemeente gevraagd om gedupeerde ouders te ondersteunen. Bijvoorbeeld door gemeentelijke vorderingen kwijt te schelden. De gemeente Altena werkt daar uiteraard aan mee.

Grote problemen bij getroffen gezinnen

De Belastingdienst/Toeslagen compenseert de getroffen zinnen financieel. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.

Oproep meldpunt toeslagenaffaire

Woont u in de gemeente Altena? En bent u in de problemen gekomen door fouten van de Belastingdienst bij de kinderopvangtoeslag? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0183-51 60 60.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig vanwege problemen met de kinderopvangslag? Bijvoorbeeld bij schulden, inkomensverlies, bij het vinden van werk of bij de opvoeding van de kinderen? Dan willen we graag met u in contact komen om te helpen.

Privacyregels

Wij weten niet hoeveel gezinnen in de gemeente Altena in de problemen zijn gekomen door fouten bij de Belastingdienst. Vanwege de privacyregels mag de Belastingdienst geen namen doorgeven aan de gemeente. Daarom doen wij deze oproep om u bij ons te melden.

Het leven weer op de rit

Het kan moeilijk zijn om nu hulp te vragen bij de gemeente. Toch vragen wij u zich bij ons te melden. Dan kunnen we tijdens het gesprek bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

Meldpunt

Het gemeentelijk meldpunt voor gedupeerden door de kinderopvangtoeslag is bereikbaar via telefoonnummer 0183-51 60 60.