Meer baankansen met gratis opleiding

Kent u of bent u iemand die 23 jaar of ouder is en geen middelbareschooldiploma heeft?

Kansrijk

Altena vindt het belangrijk dat inwoners een passende baan vinden. Daarom is het project Kansrijk Altena gestart; inwoners van de gemeente krijgen de kans een mbo-opleiding te volgen aan het Da Vinci College. Het college- en boekengeld neemt de gemeente voor haar rekening.

Kent u of bent u iemand die 23 jaar of ouder is en geen middelbareschooldiploma heeft? Iemand die ambities heeft en graag wil werken, maar dit niet kan zonder startkwalificatie? Met de nieuwe entree opleiding in Altena kunnen inwoners gratis een mbo 1 opleiding volgen bij het Da Vinci College.

Entree opleiding

Zonder diploma is het moeilijk om een baan te vinden. Bij een entree opleiding worden er basisvaardigheden geleerd voor de arbeidsmarkt. De opleiding bestaat uit 1 schooldag en 16 uur stage per week. De opleiding is helemaal op maat. De deelnemer moet zelf een stageplek regelen. Het Da Vinci College verzorgt het onderwijs en gemeente Altena betaalt het collegegeld en lesmateriaal.

Na de entree opleiding kan de deelnemer een MBO 2 opleiding gaan volgen voor een startkwalificatie.

Aanmelden

Kent u of bent u iemand die in gemeente Altena woont, 23 jaar of ouder is en geen middelbareschooldiploma heeft? Dan komt deze persoon in aanmerking voor de entree opleiding. Ga met hem of haar in gesprek en geef die persoon op bij Joep van den Bogaard of Anika Boswinkel. Wij zorgen dat hij of zij aangemeld wordt: a.boswinkel@gemeentealtena.nl of j.vandenbogaard@gemeentealtena.nl.

Dinsdag 15 juni van 09.30 tot 10.30 uur geeft het Da Vinci College een voorlichting over de opleiding. Locatie is nog niet bekend. Bel of mail Anika of Joep voor meer informatie.