Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Nieuwe inrichting milieustations

Verbouwing begin 2022

milieustation Giessen

De milieustations gaan op de schop. Door het anders inrichten van het terrein verkorten we de wachtrijen en verbeteren de dienstverlening.

Verbouwing begin 2022 – Giessen tijdelijk dicht

Voor het herinrichten van het terrein moet het milieustation in Giessen tijdelijk dicht. De verwachting is van half januari tot half februari. De precieze datums volgen binnenkort.

Tijdens de sluiting van Giesen is het milieustation van Werkendam ook open op de tijdens dat anders Giessen open zou zijn.

Na de verbouwing in Giessen volgt Werkendam. Omdat de herinrichting daar minder ingrijpend is, hoeft het milieustation in Werkendam waarschijnlijk niet dicht.

Drie ingangen en betaalzuil

De veranderingen op zowel het milieustation in Giessen als in Werkendam na de verbouwing zijn:

  • Beide milieustations krijgen 3 ingangen. Een voor tuinafval, een voor de gratis afvalstromen, en een voor het betaalde deel. Als u aan komt rijden kiest u een van de ingangen. Dit staat duidelijk aangegeven met borden.
  • Heeft u betaald afval gebracht? Dan rekent u met u bankpas af aan een betaalzuil.

Tips:

  • Ga na of de spullen die u weg wilt doen nog hergebruikt kunnen worden. Wellicht is een kringloopcentrum blij met uw bruikbare spullen.
  • Tuinafval kunt u op zaterdagmorgen ook brengen bij het inzamelstation in Hank, of bij Verschoor in Almkerk.
  • Het is vaak goedkoper en makkelijker om voor een grote hoeveelheid puin of hout een marktpartij in te schakelen. Die haalt het aan huis op. Bijvoorbeeld met een big bag of container. Na de verbouwing betaalt u op het milieustation hetzelfde tarief voor puin als voor het overige betaalde afval, namelijk € 0,22 per kilo.
  • Heeft u een kleine hoeveelheid puin? Na de verbouwing mag u 30 liter/40 kilo gratis brengen. Dit brengt u dan naar de gratis brenghoek.