Onderzoek: een fijne dag voor mensen met dementie

Heeft u dementie? Bent u partner of familielid van iemand met dementie? Wij zoeken mensen die mee willen doen met ons onderzoek

Dementie

Deze zomer voert gemeente Altena een onderzoek uit naar de behoefte aan dagactiviteiten voor mensen met dementie. Centrale vraag is: wat maakt dat u een fijne dag heeft? Is dat zo lang mogelijk doorgaan met uw lievelingshobby, of af en toe samen met anderen eten of fietsen, blijft u graag uw partijtje mee blazen in een orkest ? Of trekt u bij voorkeur op met gelijkgestemden? Wij vinden het belangrijk om dit voor de toekomst van Altena te weten.

Vanzelfsprekend verwachten we ook meer informatie te verzamelen over wat mantelzorgers met een partner of ouder met dementie nodig hebben. Samen optrekken en af en toe even tijd voor jezelf.

We vinden het belangrijk om een dementievriendelijke gemeente te worden en daar kunnen de adviezen uit dit onderzoek aan bijdragen.

Wethouder Shah Sheikkariem: “Meedoen in de samenleving is belangrijk voor iedereen. En zo lang het kan juist ook voor mensen met dementie. Het onderzoek is gericht op de behoefte van de mensen met dementie. Op doe manier zorgen we ervoor dat iedereen zoveel mogelijk meedoet in de maatschappij. Dat hoort bij een vitale gemeente.”

Wilt u meedoen met dit onderzoek?

Heeft u dementie? Bent u partner of familielid van iemand met dementie? Komt u in uw koor of sportvereniging leden met dementie tegen of verzorgt u al dagactiviteiten voor mensen met dementie? Wij zoeken mensen die mee willen doen met ons onderzoek. Heeft u belangstelling of vragen? Neem dan contact op met Sandra Krebber, projectleider via s.krebber@gemeentealtena.nl of bel naar 0183 – 51 66 01.

Gemeente Altena voert dit onderzoek uit samen met de gemeente Oosterhout en diverse andere partners, zoals de GGD West Brabant en Alzheimer Nederland.