Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Post van gemeente Altena digitaal ontvangen?

Vanaf juli kan dat met de Berichtenbox van MijnOverheid.

MijnOverheid

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox is uw persoonlijke digitale brievenbus waarin u post van de overheid, bijvoorbeeld de Belastingdienst, RDW en UWV digitaal kunt ontvangen. Ook gemeente Altena heeft zich aangesloten bij de Berichtenbox. U kunt uw post van de gemeente dus voortaan digitaal ontvangen. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail. Niet alle post van de gemeente is al digitaal beschikbaar. Dit gaat stap voor stap. Daardoor kan het voorkomen dat u nog steeds post van de gemeente in de brievenbus krijgt. Ook als u zich heeft aangemeld voor de Berichtenbox.

“Als gemeente willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen van onze inwoners. Bijvoorbeeld door post van de gemeente digitaal aan te bieden. Inwoners kunnen daardoor hun post makkelijker terugvinden. Wanneer je de post liever in de brievenbus wilt blijven ontvangen dan kan dat uiteraard. Dan hoef je niets te doen. Vanwege het milieu en besparing op de kosten hoop ik wel dat we zoveel mogelijk inwoners enthousiast kunnen maken om gemeente Altena toe te voegen via de Berichtenbox”, aldus wethouder Shah Sheikkariem.

Hoe ontvang ik mijn post digitaal?

Om uw post digitaal te ontvangen, logt u met DigiD in op https://mijn.overheid.nl/ en kunt u via 'instellingen' het vinkje voor de gemeente Altena aanzetten. Deze instelling kunt u altijd weer wijzigen.

Herinnering per e-mail ontvangen?

Wilt u een herinnering per mail ontvangen als er een nieuw bericht in de Berichtenbox voor u klaarstaat? Geef dan een e-mailadres op. Dit gaat als volgt:

  • Log in op Mijn Overheid met uw DigiD.
  • Kies in de Berichtenbox bij 'Instellingen' de rubriek 'Meldingen'
  • Zet 'Melding bij een nieuw bericht in de Berichtenbox' op 'Aan'. U ontvangt dan e-mails als er nieuwe berichten in uw Berichtenbox staan
  • Zet ook 'Herinneringen van nog niet gelezen berichten in de Berichtenbox' op 'Aan'
  • Controleer of het door u ingevoerde e-mailadres (nog) klopt

Als u het vinkje voor de gemeente Altena aanzet, ontvangt u voortaan zoveel mogelijk post van de gemeente digitaal.

Wanneer krijgt u de post van de gemeente nog in uw brievenbus?

U krijgt post van de gemeente nog in uw brievenbus:

  • Als u niet geabonneerd bent op MijnOverheid Berichtenbox. Omdat u uw post liever in uw brievenbus krijgt.
  • Als de gemeente ervoor kiest een brief per post te versturen. Bijvoorbeeld als de brief is gericht ‘aan de bewoners van’.
  •  Als het gaat om brieven aan bedrijven. De gemeente kan brieven aan bedrijven nog niet betrouwbaar digitaal versturen. Dat is nog niet mogelijk via de Berichtenbox.