Stageplaatsen gezocht voor inburgeraars

In 2022 nog veel plaatsen nodig

stage inburgeraars

In 2022 is er een nieuwe wet ingegaan voor inburgeraars. Dit zijn mensen die als gezinsmigrant of vluchteling naar Nederland komen. De nieuwe wet legt de nadruk op duaal inburgeren: werken en leren tegelijkertijd. Dit levert veel voordelen op!

• Mensen oriĆ«nteren zich op de Nederlandse arbeidsmarkt;
  • Doen werkervaring op in de Nederlandse werkcultuur;
  • Wennen aan een Nederlands werkritme;
  • Ze kunnen zelfvertrouwen opbouwen en succeservaringen opdoen;
  • En natuurlijk: de taal in de praktijk oefenen!

Kortom: de kans op meedoen in onze samenleving wordt vergroot. En dus ook de kans om er een bijdrage aan te leveren.

De gemeente Altena zoekt voor deze mensen bedrijven, scholen, ondernemingen, organisaties waar mensen die plek en kans kunnen vinden. We verwachten dat er in 2022 veel plekken nodig zijn!

Voor u als bedrijf/instelling/school/organisatie zitten er ook veel voordelen aan:

• Het is een kans om met deze doelgroep te werken en hun kwaliteiten te zien;
  • Mensen stimuleren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling;
  • Een grote bijdrage leveren aan de maatschappij en samenleving en dus maatschappelijk impact hebben!

Heeft u vragen, of bent u in staat om voor deze mensen een stageplaats te leveren, neem dan contact op met  Anetta Scheurwater via 0183 - 51 66 56 of Joep van den Boogaard via 0183 - 51 66 39 , re-integratie-consulenten van de gemeente Altena. Zij helpen u verder.