Start proef online verlengen rijbewijs

Per 1 augustus kunt u uw rijbewijs online verlengen of een categorie-uitbreiding aan te vragen via het RDW.

rijbewijs

Gemeente Altena doet mee met een proef waarbij inwoners hun rijbewijs online kunnen verlengen.

Per 1 augustus is het mogelijk een rijbewijs online te verlengen of een categorie-uitbreiding aan te vragen via het RDW. Een eerste rijbewijs aanvragen of een spoedaanvraag kan niet online. Hiervoor moet u altijd, op afspraak, naar het gemeentehuis.

RDW.nl

U start een online aanvraag bij een RDW-erkende fotograaf. Meer informatie daarover en de voorwaarden waaraan u moet voldoen bij een online aanvraag, leest u op rdw.nl.

Online sneller dan een aanvraag op het gemeentehuis

Na de online aanvraag kunt u uw rijbewijs na twee werkdagen afhalen op het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak.

Een rijbewijs aangevraagd op het gemeentehuis kunt u na vijf werkdagen ophalen. U heeft daarvoor een afspraak nodig. Deze afspraak wordt ingepland bij de aanvraag op het gemeentehuis.

Kosten zijn gelijk

De kosten voor het online verlengen van een rijbewijs zijn gelijk aan de aanvraag of verlenging op het gemeentehuis. Een rijbewijs kost 41 euro.

Meer informatie over het aanvragen of (online) verlengen van een rijbewijs leest u op www.gemeentealtena.nl/rijbewijs.