Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Startersloket voor (startende) ondernemers

Onafhankelijke en deskundige begeleiding richting ondernemerschap

startersloket

Gemeente Altena en Stichting Startersloket en bundelen de krachten in een nieuwe samenwerking om (startende) ondernemers te begeleiden op weg naar succesvol ondernemerschap. De samenwerking komt voort uit de wens om voor de eigen inwoners de ondernemerskansen en de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Iedere inwoner van Altena kan online terecht op het startersloket Altena.

Wendy van Ooijen-van Breugel wethouder economische Zaken: “Het Startersloket is een uitbreiding van ons huidig aanbod en voorziet duidelijk in een behoefte. We bieden op deze manier onafhankelijke en deskundige begeleiding om de stap richting ondernemerschap op de juiste manier voor te bereiden. Hiermee kunnen we kansen op een goede start en een succesvolle onderneming vergroten. Ondernemers zijn immers belangrijk voor het vitaal houden van onze gemeente.”

Toegevoegde waarde

Een goede voorbereiding is het halve werk en vergroot de kans op succes. Daar ligt dan ook de toegevoegde waarde van deze samenwerking, aldus Joeri Goede van het Startersloket. Gemeente Altena kan de eigen achterban met plannen richting het ondernemerschap nu op een concrete en praktische wijze van dienst zijn. Zowel vóór als tijdens het ondernemerschap.

Anneloes van Hunnik wethouder werk en inkomen: “Werk is ontzettend waardevol. Naast een inkomen biedt werk ook sociale contacten en nieuwe ervaringen. Het Startersloket is één van de manieren waarop we als gemeente inwoners begeleiden naar werk, in dit geval door het starten van een eigen bedrijf.”

Voorbereiden Ondernemerschap

Ondernemers kunnen gebruikmaken van de maandelijkse online trainingen, persoonlijk advies en inzicht krijgen in de financiële haalbaarheid van hun bedrijfsideeën. Dit vergroot de kans op een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat. Oriënterende ondernemers kunnen tijdig een weloverwogen beslissing nemen om wel of niet te starten met een eigen bedrijf.

Startpunt

Kortom, deze samenwerking is het startpunt voor alle inwoners van de gemeente Altena die op zoek zijn naar professionele en onafhankelijke ondersteuning gericht op het ondernemerschap. Meer informatie over het Startersloket is te vinden op: altena.startersloket.nl of benader het Startersloket via telefoonnummer 085 - 48 81 233 of info@startersloket.nl.