Gemeente Altena: Nieuwsberichten Het laatste nieuws van de gemeente Altena nl Gemeente Altena Thu, 29 Oct 2020 14:31:05 +0100 Thu, 29 Oct 2020 14:31:05 +0100 news-410 Thu, 29 Oct 2020 14:21:43 +0100 Online op bezoek bij een duurzaam huis https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/online-op-bezoek-bij-een-duurzaam-huis Van 7 november tot 15 december kunt u in contact komen met huiseigenaren met ervaring met duurzaam wonen. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal. Een comfortabel en energiezuinig huis is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Via de Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Dit jaar kunt u van 7 november tot 15 december in contact komen met deze huiseigenaren. Via een videoverbinding laten huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan zij met de bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via www.duurzamehuizenroute.nl.

De Duurzame Huizen Route is een platform vol met ervaringsverhalen over duurzaam wonen. De gemeente Altena ondersteunt dit initiatief, zodat inwoners geïnspireerd worden door goede voorbeelden; zoals isolatie, een warmtepomp, natuurlijke materialen of een aardgasvrij huis. Het hele jaar zijn de woningen online te bekijken en in het najaar is een deel daarvan te bezoeken.

Vanwege de coronamaatregelen gebeurt het bezoek dit jaar online, door middel van videogesprekken. Dé kans om eens binnen te kijken bij een huis aan de andere kant van Nederland, bijvoorbeeld bij een huis dat lijkt op uw eigen woning of met een specifieke maatregel. In de loop van de weken wordt de lijst met bezoekmogelijkheden steeds verder aangevuld. Na inschrijving ontvangt u een duidelijke instructie over hoe het videogesprek in zijn werk gaat. Er plek voor 8 bezoekers per video-ontmoeting.

Zelf ervaring delen

Heeft u al duurzame stappen gezet? Deel dan ook uw ervaring en meld uw woning aan als voorbeeld. Elke ervaring is welkom; of het nu gaat om HR++-glas of gevelisolatie of het volledig aardgasvrij maken van een huis. Het deelnemen aan een videogesprek is optioneel; ook een voorbeeldwoning op de website is waardevol voor anderen die op zoek zijn naar informatie en ervaringen.

 

]]>
Homepage publicatie Nieuwsoverzicht
news-404 Wed, 28 Oct 2020 15:30:00 +0100 Geef uw mening over de herontwikkeling van de voormalige schoollocatie De Morgenster in Sleeuwijk https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/geef-uw-mening-over-de-herontwikkeling-van-de-voormalige-schoollocatie-de-morgenster-in-sleeuwijk Geef uw mening voor 31 oktober Van 21 oktober tot en met 31 oktober kunt u uw mening geven over de herontwikkeling van het terrein van de voormalige locatie van De Morgenster in Sleeuwijk. Dit kan via een digitale omgevingsdialoog 

Enkele jaren geleden is de basisschool verhuisd naar de Brede School aan de Esdoornlaan. De oude gebouwen zijn gesloopt en we willen het terrein herontwikkelen. Er is grote woningbehoefte in Sleeuwijk. Daarom willen we het braakliggende terrein een woonfunctie geven. Uit eerdere bijeenkomsten kwam naar voren dat er veel interesse is voor appartementen op deze locatie.

Wat vindt u belangrijk?

Een concreet bouwplan is er nog niet. Voordat we een plan ontwikkelen, gaan wij graag eerst met inwoners van Sleeuwijk in gesprek over wat u belangrijk vindt. Denk hierbij aan het groen in het plangebied, het parkeren en de hoogte van de bebouwing. Ook horen we graag aan welk type appartementen behoefte is.

Geef uw mening voor 31 oktober

Aanwonenden en andere direct betrokkenen zijn eerder dit jaar uitgenodigd op bijeenkomsten om hier hun ideeën te delen en hun mening te geven. Normaal gesproken organiseren we een inloopavond om de ideeën en meningen op te halen van alle andere geïnteresseerden. Door het coronavirus doen we dit nu digitaal.

U kunt uw mening geven via www.gemeentealtena.nl/locatiemorgenster. Dit kan tot en met 31 oktober 2020.

Mail of bel gerust als u vragen heeft

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Kees Bikker. Hij is bereikbaar via e-mailadres k.bikker@gemeentealtena.nl of via telefoonnummer 0183 – 51 67 26 (bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

]]>
Nieuwsoverzicht
news-387 Wed, 28 Oct 2020 10:35:00 +0100 Geef uw mening over verkeer en vervoer in de gemeente Altena https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/geef-uw-mening-over-verkeer-en-vervoer-in-de-gemeente-altena We werken aan de Mobiliteitsvisie 2040 Samen met inwoners, bezoekers en bedrijfsleven werkt de gemeente Altena aan de Mobiliteitsvisie 2040. Wij horen graag uw mening over verkeer en vervoer nu en in de toekomst. Daarom voeren wij een onderzoek uit. Doet u mee?

Hoe waardeert u de huidige voorzieningen voor auto, fiets en openbaar vervoer? Hoe wilt u zich in de toekomst binnen Altena verplaatsen? Welke behoeften heeft u ten aanzien van de bereikbaarheid van Altena?

Vul de vragenlijst in voor 2 november

Geef uw mening door de vragenlijst in te vullen. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten.

Vult u de vragenlijst liever op papier in? Dan kunt u de vragenlijst telefonisch opvragen. U ontvangt de vragenlijst dan per post thuis. Het opvragen van de vragenlijst kan door te bellen met Ilona Hoogendoorn via telefoonnummer 0183 – 51 63 74.

Alvast hartelijk dank voor uw deelname!

Vul de vragenlijst in!

 

]]>
Homepage publicatie Nieuwsoverzicht
news-409 Wed, 28 Oct 2020 09:28:48 +0100 Van de gemeenteraad https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/van-de-gemeenteraad-39 3 november Extra Altenaronde; 10 november begrotingsbehandeling 3 november: Extra Altenaronde

Op 3 november vindt een extra Altenaronde plaats, die geheel in het teken staat van het sociaal domein (werk, participatie, zelfredzaamheid, zorg en jeugd, Wmo). Op de agenda de ‘transformatie sociaal domein’ : welke veranderingen zijn nodig om de kosten voor het sociaal domein te verlagen. En de ‘monitor sociaal domein’: hoe breng je de resultaten van het sociaal beleid in kaart. De woordvoerders van de fracties krijgen informatie over beide onderwerpen en kunnen hierover vragen stellen. De volledige agenda vindt u op altena.raadsinformatie.nl. De vergadering begint om 19.30 uur.

10 november: Raadsvergadering over Begroting 2021

De gemeenteraad houdt op 10 november het finale debat over de Begroting 2021. In de begroting zet het college de plannen, kosten en inkomsten voor 2021 uiteen. De vergadering begint om (!) 16.00 uur  in de raadzaal in Almkerk.  Eerst zijn de algemene politieke beschouwingen. Dan geven de fracties in hoofdlijnen hun visie op de begroting. Aansluitend debatteert de raad over de amendementen en moties. Het einde van de vergadering bestaat uit het stemmen over begroting, moties en amendementen. Dan weten we welk beleid de gemeente in 2021 gaat uitvoeren en hoe het geld ingezet wordt. De agenda vindt u op altena.raadsinformatie.nl

Coronamaatregelen

Om te kunnen voldoen aan de 1,5 m-regel,  is het aantal deelnemers aan de Altenaronde en  raadsvergadering beperkt.  De vergaderingen vindt plaats zonder publiek. U kunt deze  wel live volgen via de live stream: altena.raadsinformatie.nl/live  of later terugkijken via altena.raadsinformatie.nl

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over de gemeenteraad, heeft u vragen over de vergaderingen? Neem dan contact op met de raadsgriffie:

•             telefonisch via 0183 – 51 61 00
•             via mail: griffie@gemeentealtena.nl
•             via whatsapp:  06 – 22 15 60 88.

Meer informatie over de gemeenteraad vindt u ook op www.gemeentealtena.nl/gemeenteraad en over de raadsvergaderingen op altena.raadsinformatie.nl

 

]]>
Nieuwsoverzicht
news-408 Tue, 27 Oct 2020 16:15:36 +0100 Dussen en Werkendam: Rioolreiniging en rioolinspectie https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/rioolreiniging-en-rioolinspectie In Dussen vanaf 3 november en in Werkendam vanaf 10 november In een aantal kernen gaan we de riolering reinigen en inspecteren. We starten in:

 • Dussen, vanaf dinsdag 3 november
 • Werkendam, vanaf dinsdag 10 november

De werkzaamheden duren ongeveer een week.

Wat gaan we doen?

Voordat de riolering geïnspecteerd kan worden moet deze eerst worden gereinigd. Dit reinigen gebeurt met water onder zeer hoge druk. Daarna wordt de riolering met camera’s geïnspecteerd.

Waar moet u rekening mee houden?

Een heel enkele keer komt er wel eens wat (schoon) water uit stankafsluiters (sifons) omhoog in toiletten of afvoerputjes. Het dichtdoen van het deksel op de toilet is voldoende. Door de hoge druk kan het ook voorkomen dat de stankafsluiters worden leeggezogen. Hierdoor kan er een ‘rioollucht’ in uw woning hangen. U kunt dan alle kranen even laten lopen en uw toilet(ten) doorspoelen.

Vragen?

Neem dan contact op met de heer Maikel Mouthaan via m.mouthaan@gemeentealtena.nl of bel naar 0183 – 51 61 00. U kunt ook contact opnemen met de uitvoerder, de heer Ton van Eijk via 06 – 11 49 15 55.

]]>
Werkzaamheden
news-407 Tue, 27 Oct 2020 16:00:32 +0100 ‘Tour Ondernemen’ gaat virtueel tijdens de coronacrisis https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/tour-ondernemen-gaat-virtueel-tijdens-de-coronacrisis Wethouder Matthijs van Oosten en team Ondernemen beantwoorden uw vragen op 5 november. Wethouder Matthijs van Oosten en zijn team Ondernemen toeren sinds vorig jaar door de gemeente Altena om met plaatselijke ondernemers in contact te komen. Normaliter strijken zij op diverse locaties en momenten neer om met ondernemers in gesprek te gaan over bijvoorbeeld de ambities die een ondernemer heeft, of zaken waar ze in de praktijk tegenaan lopen. Door de coronamaatregelen vindt ‘Tour Ondernemen’ de komende tijd niet fysiek plaats maar gebeurt dat online via Facebook. De derde virtuele ontmoeting staat gepland op donderdag 5 november, van 14.30 – 15.00 uur.

Virtuele ontmoeting op donderdag 5 november 14.30 – 15.00 uur, via www.facebook.com/altenagemeente

Wethouder Matthijs van Oosten en het team Ondernemen van Gemeente Altena zitten wederom klaar om vragen van ondernemers via Facebook te beantwoorden. Dat doen zij via de Facebookpagina van de gemeente Altena: www.facebook.com/altenagemeente. Geïnteresseerden kunnen hun vraag voorafgaand aan de virtuele ontmoeting al doorgegeven per e-mail: ondernemen@gemeentealtena.nl. Ook kunnen de vragen tijdens de ‘livesessie’ op Facebook gesteld worden.

Waar loopt u als ondernemer in deze moeilijke tijd tegenaan? Waar heeft u nu het meest behoefte aan? Deel deze tijdens het spreekuur! De wethouder en het team Ondernemen denken graag met u mee.

Voor meer informatie over ‘Tour Ondernemen’ kunt u terecht bij het team Ondernemen van gemeente Altena

De accountmanagers bedrijven die u graag te woord staan, zijn:

 • Henri Gelevert (accountmanager bedrijven: bedrijventerreinen, MKB en ondernemersverenigingen), bereikbaar via h.gelevert@gemeentealtena.nl of 06 20 52 23 18;
 • Tim van het Hof (accountmanager bedrijven: detailhandel, horeca en agrarische ondernemers), bereikbaar via t.vanhethof@gemeentealtena.nl of 06 51 14 17 09.
]]>
Homepage publicatie Nieuwsoverzicht
news-406 Tue, 27 Oct 2020 15:47:53 +0100 Altena geeft 7,4 voor afvalinzameling https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/altena-geeft-74-voor-afvalinzameling Rond de zomer vroegen we inwoners via een willekeurige steekproef naar hun mening over de afvalinzameling en de milieustations. Het gemiddelde cijfer dat u de gemeente geeft voor het inzamelen van afval is 7,4. De hoogste waardering is voor het ophalen van oud papier. Wij beschouwen dit als een groot compliment voor de vrijwilligers die dit doen.

U geeft de gemeente ook een aantal aandachtspunten mee. Daar gaan we mee aan de slag.

Afval scheiden

U geeft aan afval goed te scheiden. Maar vooral wat nou wel en niet bij het plastic mag, is niet altijd duidelijk.

Glasbak vol

Respondenten geven aan dat de glasbak vaak al vol is waardoor ze hun glas niet kwijt kunnen.

Afval naast de container

Een kwart van de inwoners stoort zich eraan dat afval dat te vroeg wordt aangeboden, bijvoorbeeld de plastic zakken te vroeg buiten. Ook storen inwoners zich aan afval dat naast containers in wijkparkjes wordt gezet. 

Milieustation

Bijna 9 op de 10 inwoners maakt wel eens gebruik van het milieustation. Het milieustation in Giessen krijgt het hoogste cijfer. De milieustations mogen wat u betreft wel vaker open. Het liefst ’s avonds en op zaterdagmiddag. Ook vindt u de kosten hoog, en mogen de wachttijden minder.

Informatie

U bent tevreden met de informatie van de gemeente over afvalinzameling. Wel wilt u graag meer inzicht in wat er met gescheiden afval gebeurt. Ook ontvangt 19% van de respondenten het liefst een papieren afvalkalender per post. De afhandeling van klachten na contact met de Afvalinformatielijn kan beter.

Vervolg

Er zijn dingen die goed gaan, en dingen die beter kunnen. Nog dit jaar biedt het college aan de raad een plan aan voor de milieustations in Altena. Daarin worden zaken als openingstijden en wachttijden meegenomen. We gaan kijken hoe we kunnen zorgen dat de glascontainers minder vol zijn.

In onze communicatie gaan we duidelijker maken wat er wel en niet bij het plastic mag en wat er met gescheiden afval gebeurt.

Lees de volledige resultaten van deze enquete.

 

 

]]>
Nieuwsoverzicht
news-398 Tue, 20 Oct 2020 16:40:00 +0200 Veel besmettingen in Altena https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/veel-besmettingen-in-altena De afgelopen periode meer dan 600 besmettingen Beste mensen,

Wist u dat in de periode van maart tot september in Altena rond de 170 mensen besmet waren met corona (geregistreerd) en dat we nu de afgelopen periode zijn doorgeschoten naar meer dan 600 besmettingen.

Dat is veel, veel te veel.
We zijn daarin niet uniek, dat is in heel Nederland de trend. Maar dus ook bij ons.

We blijven elkaar nog te veel ontmoeten.

En we moeten ons wat mij betreft echt afvragen of we steeds de grenzen van de richtlijnen op willen zoeken. Ook als iets volgens de richtlijnen mag, kun je je zelf de vraag stellen: “Maar wil ik dit ook? Is het noodzakelijk dat ik nu dit bezoekje breng of dat ik nu deelneem aan deze activiteit. Kan ik het misschien ook even uitstellen?”. Vaker stilstaan bij deze vraag kan betekenen dat u ook wel eens ‘nee’ zegt tegen uzelf. ‘Eigenlijk hoeft dit niet nu.’

We moeten allemaal, de overheid, de bedrijven, de verenigingen, de kerken én ook u terug naar ons gedrag in mei waarin het ons is gelukt de cijfers naar beneden te krijgen.

Samen kunnen en moeten we dat klusje nog een keer klaren.

Egbert Lichtenberg
Burgemeester Altena

 

]]>
Homepage publicatie
news-403 Tue, 20 Oct 2020 15:16:08 +0200 Putten boren in buitengebied https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/putten-boren-in-buitengebied Boren start op 26 oktober Vanaf maandag 26 oktober gaan we putten boren voor de bluswatervoorziening in het buitengebied. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Er kan tijdelijk verkeershinder zijn.

We boren putten in deze straten:

 • Babyloniënbroek: Hillsestraat
 • Dussen: Pleunsesteeg
 • Genderen: Voompad
 • Giessen: Heuvelkamp
 • Hank: Kortveldsesteeg en Boerenverdrietweg
 • Nieuwendijk Zandsteeg
 • Sleeuwijk: Kooikamp, Vijcie en De Werken
 • Werkendam: Bruningsstraat, Zalmpje, Lijnoorden en Witboomkil

Vragen?

Neem dan contact op met de heer Henk Valkis via h.valkis@gemeentealtena.nl of bel naar 0183 – 51 61 00.

]]>
Werkzaamheden
news-402 Tue, 20 Oct 2020 12:38:48 +0200 Militaire oefening https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/militaire-oefeningen Op 29 oktober Donderdag 29 oktober vindt een miltaire oefening plaats in de gemeente Altena. De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Dit houdt in dat militairen diverse tactieken zullen trainen in een gebouw. De eenheid zal zich houden aan de COVID-19 regels van het RIVM. Het doorgaand verkeer wordt niet gehinderd.

]]>
Nieuwsoverzicht
news-401 Mon, 19 Oct 2020 16:35:44 +0200 Almkerk: Duijlweg https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/almkerk-duijlweg-weg Van 26 oktober tot en met half december is de weg in delen afgesloten Maandag 26 oktober tot en met half december is de Duijlweg bij Almkerk in delen afgesloten. We vervangen die weken het asfalt.  

Het werk gebeurt in fases. De weg is dus niet overal tegelijk afgesloten.

 • Maandag 26 oktober tot en met half november (fase 1): Almkerk tot de Midgraaf
 • Van half november tot en met half december (fase 2): Midgraaf tot net voorbij de kruising met de Noordeveldseweg.
   

Een omleidingsroute staat aangegeven. Omrijden kan via de A27. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Vincent Honings via 0183 – 51 67 51 of v.honings@gemeentealtena.nl

]]>
Werkzaamheden
news-399 Mon, 19 Oct 2020 16:25:52 +0200 Gratis compost https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gratis-compost Zaterdag 7 november is de jaarlijkse compostactie Zaterdag 7 november tussen 08.30 en 13.00 uur kunt u gratis compost halen in Almkerk. Neem een schep en emmers/zakken mee.

Afhaallocatie: VGR/Verschoor, Provincialeweg Zuid 51, Almkerk

Maximaal 0,5 m³ per huishouden.

Neem schep en emmers mee

Neem zelf een schep en emmers, plastic zakken of een aanhangwagen mee. De gemeente zorgt voor een kraantje waarmee u uw aanhangwagen kunt laden.

Houd voldoende afstand

Houdt u rekening met de coronamaatregelen? Houd voldoende afstand tot elkaar en kom zoveel mogelijk alleen.

Zonder gft geen compost

Met deze compostactie bedankt de gemeente u voor het scheiden van uw gft-afval. Zonder gft namelijk geen compost! Gebruik de compost om de grond in uw tuin te verbeteren.

 

]]>
Homepage publicatie Nieuwsoverzicht
news-396 Thu, 15 Oct 2020 19:33:46 +0200 CycloMedia maakt foto’s https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/cyclomedia-maakt-fotos De komende maanden worden in de gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia. Met speciaal uitgeruste auto’s maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg.

Waarom deze foto’s?

Deze foto’s worden door de gemeente gebruikt voor bijvoorbeeld inspectie en beheer van de openbare ruimte, handhaving van openbare orde en veiligheid en ontwikkeling van ruimtelijke plannen.

Niet openbaar

De opnamen worden niet op internet gepubliceerd of op een andere manier openbaar gemaakt.  Personen en kentekens worden onherkenbaar gemaakt. CycloMedia heeft haar activiteiten aangemeld bij het Autoriteit Persoonsgegevens en heeft een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld om toezicht te houden op de toepassing en naleving van AVG.

Vragen?

Voor vragen of het aantekenen van bezwaar kunt u contact opnemen met CycloMedia Technology B.V., Postbus 2201, 5300 CE Zaltbommel. Voor meer informatie: www.cyclomedia.com.

]]>
Nieuwsoverzicht
news-394 Thu, 15 Oct 2020 16:39:02 +0200 Vervangen openbare verlichting https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/vervangen-openbare-verlichting In veel straten in Dussen, Hank, Nieuwendijk, Sleeuwijk en Werkendam wordt de straatverlichting aangepast. Zo’n 3200 lantaarnpalen krijgen energiezuinige ledverlichting. De klus is naar verwachting eind dit jaar klaar.

70% led


Na afloop van het werk is 70% van de openbare verlichting in Altena led. Het energieverbruik van ledlampen is ongeveer 50 % minder dan de huidige lampen. Ledlampen gaan bovendien langer mee. Daardoor besparen we op de kosten.

In veel kernen zijn al lampen vervangen door led. Hier gaan we de komende jaren mee door. Uiterlijk in 2025 wil Altena op 100% led zitten.

Oudere lantaarnpalen

Bij lantaarnpalen ouder dan 13 jaar vervangen we kapotte lampen nog door gewone lampen. Dat doen we omdat het niet rendabel is voor een paar jaar ledlampen te plaatsen. Als armaturen rond de 20 jaar oud zijn, vervangen we ze namelijk door led-armaturen.

 

Samen maken we Altena duurzaam!

]]>
Werkzaamheden
news-393 Thu, 15 Oct 2020 16:32:49 +0200 Subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’ https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/subsidieregeling-brabant-geeft-energie Subsidieregeling voor projecten die de energietransitie versnellen. Projecten die de energietransitie versnellen

De provincie is op zoek naar projecten ‘van onderop’ die de energietransitie in Brabant aantoonbaar versnellen.

 • De provincie zoekt naar projecten die innovatief, opschaalbaar, deelbaar en enthousiasmerend voor Brabanders zijn.
 • De provincie wil dat er samenwerkingsverbanden ontstaan, die gezamenlijk een project uitvoeren.

Reguliere verduurzamingsmaatregelen zoals, dak-, vloer-, gevel- en spouwmuurisolatie en zonnepanelen komen niet in aanmerking voor deze subsidieregeling.

Spelregels subsidie

 • De nieuwe subsidieregeling loopt van 15 oktober 2020 tot en met 1 december 2021.
 • Het totaal beschikbare bedrag voor deze subsidie is € 500.000. 
 • De provincie draagt maximaal 50% van de kosten van een project, met een maximum bijdrage van € 24.999.
 • De subsidie wordt alleen toegekend als het project nog niet eerder aanspraak maakte op een provinciale subsidie.
 • Zowel privaatrechtelijke als publiekrechtelijke rechtspersonen kunnen aanvragen indienen bij het subsidiebureau van de provincie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.brabantgeeftenergie.nl.

Brabant geeft energie

]]>
Nieuwsoverzicht
news-385 Wed, 07 Oct 2020 14:34:00 +0200 Bomen kappen https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/bomen-kappen In de week van 12 oktober kappen we een aantal bomen in verschillende kernen. Het gaat om bomen in Almkerk, Andel, Giessen, Hank, Nieuwendijk, Sleeuwijk, Veen, Werkendam, Wijk en Aalburg en Woudrichem. Uit onderzoek blijkt dat deze bomen ziek zijn, een gevaar vormen door vallende takken of wortels de bestrating opdrukken.

Dit najaar planten we nieuwe bomen op de plekken van de gekapte bomen.

Overzicht van de bomen die gekapt worden.

Vragen over het bomen kappen?

Neem dan contact op met gebiedsbeheerder Bas de Witt via 0183 – 51 69 07 of b.dewitt@gemeentealtena.nl

]]>
Werkzaamheden
news-384 Tue, 06 Oct 2020 11:59:58 +0200 Bladkorven https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/bladkorven-1 We plaatsen weer bladkorven.
Ook dit jaar plaatsen we weer zo’n 175 bladkorven in de bebouwde kom.

Wanneer worden de bladkorven geplaatst?

 • In de week van 19 oktober beginnen we met het plaatsen van de bladkorven.
 • Vanaf maandag 26 oktober staan de korven overal klaar voor gebruik en worden ze wekelijks leeggemaakt.

Waar worden de bladkorven geplaatst?

De bladkorven staan op plekken waar grote bomen van de gemeente bladoverlast veroorzaken.  

Bladkorf vol, kapot, omgevallen?

U kunt een melding doen via gebiedsbeheerders@gemeentealtena.nl of bel 0183 – 51 61 00.

We gaan ervanuit dat de korven op een goede manier gebruikt worden

In de bladkorven mogen alleen bladeren van gemeentelijke bomen. Dus geen takken, stronken, of groente-fruit-en tuinafval. Treffen wij dit toch aan, dan hangen we een waarschuwingskaart aan de korf. Treffen we bij een volgende leging weer verkeerd afval aan? Dan halen we de bladkorf weg.

]]>
Nieuwsoverzicht Werkzaamheden
news-380 Wed, 30 Sep 2020 12:55:02 +0200 Werkendam: Waterberging in VervoornePolder https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/waterberging-in-vervoornepolder-bij-werkendam-1 Er komt een waterberging van drie hectare bloemrijk grasland. Die wordt gerealiseerd aan de Dijkgraaf Den Dekkerweg in Werkendam. Begin oktober start Waterschap Rivierenland met de werkzaamheden. De waterberging is een van de maatregelen na de wateroverlast van enkele jaren geleden.

Met de waterberging proberen we wateroverlast bij extreme regen zoveel mogelijk te beperken. Door de polder af te graven kan het water hiernaartoe. Omdat het maaiveld wordt verlaagd, ontstaat een nat en bloemrijk grasland. Als het gebied bij hevige regen onder water loopt, kan er 19.000 m3 water in. Waterschap en gemeente dragen elk de helft van de kosten voor de wateroverlastmaatregelen.

Grond in de buurt

Uit het gebied wordt eerst 35.000 kuub grond gegraven. Deze grond wordt binnen de gemeente slim gebruikt. Een deel gaat naar de Noordwaard. Het Waterschap gebruikt de grond voor het verbeteren van enkele kades en het aanleggen van opritten. Een ander deel gebruiken we voor de nieuwe wijk in Werkendam Achter de Schans.

Niet over de Schans

Om verkeersoverlast tegen te gaan, vindt het grondtransport plaats over een platenbaan die parallel aan de Dijkgraaf Den Dekkerweg komt te liggen tot aan de Borcharenweg. De vrachtwagens rijden niet over de Schans. De waterberging moet deze winter gereed zijn.

Vervoorne Polder

De waterberging wordt aangelegd in de Vervoorne Polder, één van de eerste gebieden die na de Sint Elisabethsvloed van 1421 werd teruggewonnen op de zee. De polder werd bemalen door de molen aan de Schenkeldijk. Voorbij de Schenkeldijk lag in de 19e eeuw het inundatiegebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, gevoed door de Papsluis.

]]>
Werkzaamheden
news-375 Mon, 28 Sep 2020 15:48:50 +0200 Wijk en Aalburg: herbestraten Grote Kerkstraat https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/wijk-en-aalburg-herbestraten-grote-kerkstraat Maandag 5 oktober starten we met het herstraten van een gedeelte van de Grote Kerkstraat. Het gaat om het gedeelte Kerkverreweide – Bergstraat.  De weg krijgt een stillere bestrating. De werkzaamheden duren ongeveer 4 weken.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de heer Adriaan Lievaart via a.lievaart@gemeentealtena.nl of via 0183 – 51 61 00.

 

 

]]>
Werkzaamheden
news-372 Tue, 22 Sep 2020 13:57:01 +0200 Houd op de weg rekening met het oogstseizoen https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/houd-op-de-weg-rekening-met-het-oogstseizoen Samen houden we het veilig op de weg Het oogstseizoen is begonnen. Dit kan leiden tot verkeersonveilige situaties op de wegen rondom boerderijen en landbouwvelden.

Verkeersonveilige situaties ontstaan bijvoorbeeld door gladheid door modder op de weg of kapotte bermen. We hebben afspraken gemaakt met vertegenwoordigers van agrariërs en de politie om de kans op verkeersonveilige situaties te verkleinen. We houden hierbij rekening met zowel de verkeersveiligheid van weggebruikers als de belangen van de agrariërs.

Samen houden we het veilig op de weg

We vragen weggebruikers rekening te houden met het oogstseizoen. In de oogstperiode rijden er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg. Heb begrip voor agrariërs die hun oogst binnenhalen. Er is kans op verkeershinder. Houd rekening met modder op de weg en pas uw snelheid aan. De agrariërs zijn verantwoordelijk om de weg zo schoon mogelijk te houden tijdens hun werkzaamheden en waar dit niet lukt de weg direct schoon te maken. Waar nodig plaatsen ze extra waarschuwingsborden.

Melden onveilige situatie

Bij de invalswegen van de gemeente Altena zijn waarschuwingsborden geplaatst om weggebruikers te wijzen op het oogstseizoen. Ziet u een verkeersonveilige situatie door modder op de weg of kapotte bermen, dan kunt u dit melden bij de gemeente Altena of bij de provincie Noord-Brabant.

 • Voor een melding over gemeentelijke wegen belt u naar de gemeente via telefoonnummer 0183 - 51 61 00 (buiten kantooruren kiest u voor keuze 1, calamiteitendienst).
 • Voor een melding over provinciale wegen (N-wegen) belt u naar de provincie via telefoonnummer  073 - 680 73 68.
]]>
Werkzaamheden
news-370 Tue, 22 Sep 2020 13:36:12 +0200 Inspireer anderen met uw duurzame huis https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/inspireer-anderen-met-uw-duurzame-huis Deel uw ervaringen tijdens Duurzame Huizen Route Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonnepanelen, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning? Deel uw ervaring online of tijdens de Duurzame Huizen Route op 31 oktober en 7 november.

Uw verhalen kunnen andere huiseigenaren inspireren en hen op weg helpen bij energiezuinig wonen. U kunt uw woning aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl. U deelt uw ervaring online, of tijdens de Duurzame Huizen Route op 31 oktober en 7 november. Bezoekers schrijven zich van tevoren in, zodat er maximaal zes bezoekers tegelijk in de woning aanwezig is.

 

]]>
Nieuwsoverzicht
news-369 Mon, 21 Sep 2020 10:09:04 +0200 Hank: verbetering watergang Mariapolder / Zwaanstraat https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/hank-verbetering-watergang-mariapolder-zwaanstraat Van maandag 28 september tot eind oktober. Vanaf maandag 28 september werken we aan de watergang tussen de Mariapolder en Zwaanstraat. De werkzaamheden duren tot ongeveer eind oktober.

We verbreden de watergang, de oever aan de oostzijde wordt op plekken aangepast en de bodem wordt verdiept. Dit bevordert de waterkwaliteit, doorstroming en de waterberging.

Woont u hier in de buurt? De overlast is minimaal. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de heer Engel van der Stelt via e.vanderstelt@gemeentealtena.nl of 0183 – 51 67 35.

]]>
Werkzaamheden
news-368 Mon, 21 Sep 2020 10:02:00 +0200 Hoe ervaart u de aandacht voor dementie in uw gemeente? https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/hoe-ervaart-u-de-aandacht-voor-dementie-in-uw-gemeente Laat ons dat weten! Vul de vragenlijst in, dit kost u slechts 5 tot 10 minuten. Gemeente Altena is een dementievriendelijke gemeente. In een dementievriendelijke gemeente is aandacht voor de situatie waarin mensen met dementie én hun mantelzorgers verkeren. Inwoners en lokale partijen werken samen aan allerlei initiatieven die de levenskwaliteit van deze groep kwetsbare mensen vergroot. Zoals bijvoorbeeld bewustzijn creëren, kennis vergroten en ontmoetingen organiseren tussen mensen met en zonder dementie. Zo willen we uiteindelijk taboes doorbreken en bereiken dat mensen veilig thuis kunnen blijven wonen.

Hoe ervaart u de aandacht voor dementie in uw gemeente?

Laat ons dat weten! De uitkomst van dit onderzoek gebruiken we om de gemeente nog dementievriendelijker te maken. Vul de vragenlijst in. Dit kost u slechts 5 tot 10 minuten. Meedoen kan tot en met vrijdag 20 november.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Wethouder Paula Jorritsma, portefeuillehouder sociaal domein: “Mensen met dementie zijn meer dan hun ziekte.”

Handige links:

 

]]>
Homepage publicatie Nieuwsoverzicht
news-355 Tue, 08 Sep 2020 16:15:11 +0200 Waardhuizen: afsluiting Waardhuizen https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/waardhuizen-afsluiting-waardhuizen Vanaf maandag 14 september vervangen we het straatwerk van de Waardhuizen. Het gaat om het gedeelte vanaf de provincialeweg N322  tot en met  huisnummer 27.

De werkzaamheden worden in verschillende gedeelten uitgevoerd en duren tot ongeveer begin december.  Een omleidingsroute is aangegeven.

Vragen?

Neem dan contact op met de heer Henk Valkis via h.valkis@gemeentealtena.nl of via 0183 – 51 67 38.

 

 

]]>
Werkzaamheden
news-342 Mon, 10 Aug 2020 14:36:07 +0200 Woudrichem: werkzaamheden Burgemeester Van der Lelystraat https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/woudrichem-werkzaamheden-burgemeester-van-der-lelystraat Werkzaamheden aan rijbaan en voetpad. Maandag 24 augustus starten we met werkzaamheden aan de rijbaan en het voetpad van de Burgemeester Van der Lelystraat. De werkzaamheden duren tot 20 november.

Bereikbaarheid

Het gedeelte Burgemeester van der Lelystraat tussen de Benjaminlaan en de Burgemeester van Rijswijkstraat in Woudrichem is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer.
Het werk wordt in fasen uitgevoerd zodat het bestemmingsverkeer zo min mogelijk hinder heeft van de werkzaamheden:

Fases

De uitvoering van de werkzaamheden worden in meerdere fases uitgevoerd:

 • Fase 1: Benjaminslaan tot Burg. v/d Lelystraat huisnummer 5
 • Fase 2: Burg. v/d Lelystraat huisnnummer 5 tot Koepoortstraat
 • Fase 3: Koepoortstraat tot Burg. v/d Lelystraat huisnummer 27
 • Fase 4: Burg. v/d Lelystraat huisnummer 27 tot Burg. v/d Lelystraat huisnummer 51
 • Fase 5: Burg. v/d Lelystraat huisnummer 51 tot Burg. v/d Lelystraat huisnummer 63
 • Fase 6: Burg. v/d Lelystraat huisnummer 63 tot Burg. v/d Lelystraat huisnummer 77
 • Fase 7: Burg. v/d Lelystraat huisnummer 77 tot Burgemeester van Rijswijkstraat

De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Vragen?

Stel ze gerust aan Justin Leemans via telefoonnummer 06 - 30 09 63 82 of via j.leemans@gemeentealtena.nl.

 

]]>
Werkzaamheden
news-336 Tue, 28 Jul 2020 16:49:00 +0200 Vraag nu Mantelzorgwaardering 2020 aan https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/vraag-nu-mantelzorgwaardering-voor-2020-aan Wilt u mantelzorgwaardering aanvragen? Hiermee bedankt u de mensen die voor u zorgen. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 december 2020. Mantelzorg is een bedankje meer dan waard. Met het aanvragen van een mantelzorgwaardering bedankt u de mensen die voor u zorgen. U kunt kiezen voor een geldbedrag op uw bankrekening of een VVV-cadeaukaart. Een aanvraag indienen is mogelijk tot en met 31 december 2020. Het gaat om een bedrag van € 120,00.

Hoe vraagt u de Mantelzorgwaardering aan?

Dat kan op verschillende manieren:

 • Vul het digitale formulier in. Hiermee heeft u de aanvraag gedaan. U krijgt automatisch een bericht daarvan.
 • Het digitaal aanvragen van de mantelzorgwaardering heeft veruit onze voorkeur. Maar ontvangt u liever het aanvraagformulier met retourenvelop thuis op de mat? Dan kunt u bellen naar gemeente Altena - OnS Altena via 0183 - 51 60 60. Of mailen naar ons@gemeentealtena.nl. Vul het aanvraagformulier in en stuur dit terug in de retourenvelop.

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

Aanvragen voor september ingediend, behandelen wij in september. Is uw aanvraag goedgekeurd, dan krijgt u het bedrag van de Mantelzorgwaardering snel daarna op uw bankrekening gestort of een VVV-cadeaukaart toegestuurd.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met gemeente Altena - OnS Altena, bereikbaar via 0183 - 51 60 60 of ons@gemeentealtena.nl

 

]]>
Homepage publicatie
news-332 Wed, 22 Jul 2020 09:41:22 +0200 Onderhoud asfalt https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/onderhoud-asfalt-1 Onderhoudswerkzaamheden duren tot november We zijn gestart met onderhoud van asfalt in een aantal dorpen en het buitengebied. De onderhoudswerkzaamheden duren tot november. Soms moeten we daarvoor de weg tijdelijk afsluiten.

Omleiding

Korte afsluiting? Dan leidt de aannemer het verkeer om. Langere afsluiting? Dan plaatst de aannemer borden en verstuurt eventueel brieven naar omwonenden. Er komt dan een omleidingsroute.

Hulpdiensten worden bij alle langdurige afsluitingen vooraf ingelicht.

Wegvakken met afsluitingen langer dan 1 dag:

Almkerk Buitenkade
  Duijlweg
  Kerkstraat
Andel Hoge Maasdijk (N322-Huiswerf)
Meeuwen Bosschen
Uitwijk Poortweg
Veen Maasdijk, diverse kruisingen
  Nieuwstraat
  De Eng
Werkendam Draepkilweg
  Monnikenhoef
  De Werken
Wijk en Aalburg Maasdijk, diverse kruisingen
  Groeneweg (Wijksestraat - N267)
  Grote Kerkstraat (Binnenwaard-de Kroon)


Wegvakken met langere afsluitingen:

Drongelen D.A. van der Schansstraat
Waardhuizen Waardhuizen
Woudrichem Burg. van der Lelystraat (Kastanjelaan-Burg. Verhagenstraat)

Vragen?

Neem dan gerust contact op met de wegbeheerders Marc Paul van Bennekom of Adriaan Lievaart via 0183 – 51 61 00.

 

]]>
Werkzaamheden
news-172 Fri, 11 Oct 2019 14:47:22 +0200 Problemen jeugdhulpaanbieder Juzt https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/problemen-jeugdhulpaanbieder-juzt In BN De Stem van 11 oktober heeft u kunnen lezen over de problemen bij jeugdhulpaanbieder Juzt en het zoeken naar oplossingen daarvoor. Ook kinderen uit gemeente Altena krijgen hulp van deze organisatie. Momenteel wordt hard gewerkt aan een oplossing. Wat daarbij voorop staat, is dat onze kinderen hoe dan ook de zorg blijven houden en krijgen die ze nodig hebben.

]]>
news-170 Wed, 09 Oct 2019 10:48:00 +0200 Gemeenteraad beveelt Egbert Lichtenberg aan als nieuwe burgemeester van Altena https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeenteraad-beveelt-egbert-lichtenberg-aan-als-nieuwe-burgemeester-van-altena Aanbeveling bij Minister van Binnenlandse Zaken De gemeenteraad van Altena beveelt drs. E.B.A. (Egbert) Lichtenberg MCM bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan als burgemeester van Altena.

Dat maakte Theo Meijboom, voorzitter van de vertrouwenscommissie en plaatsvervangend raads-voorzitter op 8 oktober 2019 bekend tijdens een openbare raadsvergadering.

“Een nieuwe gemeente verdient een nieuwe burgemeester”. Onder dat motto ziet de gemeenteraad in Egbert Lichtenberg, de gevraagde burgervader die midden in de gemeenschap zal staan. Hij is integer, herkenbaar, stressbestendig, onafhankelijk, boven de partijen staand, verbindend en omgevings-bewust. Hij zal de bij een herindeling gevraagde inspiratie en vernieuwing meenemen.

Hij heeft oog voor de wijze waarop raad, college en organisatie samen werken en kan als een ‘spelverdeler’ anderen de ruimte geven om de rol te spelen die past of verwacht wordt.

Egbert Lichtenberg is momenteel algemeen directeur van de gemeenschappelijke regeling WAVA / MidZuid B.V., het sociaal werkbedrijf in West-Brabant. Daarnaast is hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Papendrecht.

De aanbeveling is het resultaat van een uitgebreide zoektocht, die het afgelopen voorjaar startte met het opstellen van een profielschets. Hierbij werden inwoners en maatschappelijke organisaties intensief betrokken. Met een enquête en in gesprekken met raadsleden konden zij aangeven aan welke eigenschappen de burgemeester van Altena moet voldoen. ‘Een burgemeester die midden in de samenleving staat, zichtbaar is en zich betrokken voelt bij de streek’ waren de belangrijkste uitkomsten.
In totaal solliciteerden 13 kandidaten. Egbert Lichtenberg  voldoet volgens de raad het beste aan het opgestelde profiel en daarmee aan de wensen van de inwoners.

Vervolg

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt samen met een advies van de commissaris van de Koning gestuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken. Omdat Altena een gemeente is met meer dan 50.000 inwoners, bespreekt de minister de voordracht in de ministerraad. Na instemming van de ministerraad draagt de minister de kandidaat voor bij de Koning. Na het Koninklijk Besluit wordt de kandidaat beëdigd door de commissaris van de Koning. Naar verwachting is de beëdiging op maandag 9 december tijdens een bijzondere raadsvergadering. Tot die tijd blijft Marcel Fränzel waarnemend burgemeester.

]]>
Gemeenteraad
news-95 Mon, 20 May 2019 16:43:26 +0200 Energie voor en door Altena https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/energie-voor-en-door-altena Altena kent veel groene inwoners, ondernemers en instellingen. Zoals de lokale energiecoöperatie Altena Nieuwe Energie. Het ene na het andere duurzame initiatief plopt uit de Altenase klei. De gemeente is blij met deze initiatieven. Wethouder duurzaamheid Roland van Vugt:

"We kunnen het niet alleen. De overgang naar een duurzamere samenleving moeten we met z’n allen maken."

Altena Nieuwe Energie – voorheen bekend als DEcAB - is zo’n initiatief. Vrijwilligers uit de gemeente hebben zich verenigd in een coöperatie om duurzame energie op te wekken. Winst maken ze niet, alles gaat naar lokale duurzaamheidsprojecten. Voorzitter Cees de Bas: "In Altena betalen we met alle huishoudens zo’n € 40 miljoen aan energie. Geld dat grotendeels naar buitenlandse bedrijven gaat. Dat kan anders. We kunnen onze eigen energie opwekken en daarmee weer nieuwe duurzame initiatieven opzetten."

Energie van de Boer

Een van de initiatieven van Altena Energie is Energie van de Boer. Een gezamenlijk zonnedak voor mensen die op hun eigen dak geen zonnepanelen kunnen of willen. Ook op ’t Rondeel in Woudrichem zijn plannen voor een gezamenlijk zonnedak. 

Grote zonnepanelenactie

Het volgende iniatief zit eraan te komen: Vanaf juni organiseert Altena Nieuwe Energie een zonnepanelenactie voor inwoners van Altena. Secretaris Ienze Koekkoek: “Door mensen bij elkaar te brengen kunnen we slim inkopen en wat doen aan de prijs. Het plaatsen gebeurt door lokale installateurs. We gaan ervoor zorgen dat de deelnemers er zo min mogelijk omkijken naar hebben."

 

]]>
Test hier je nieuws
news-89 Tue, 14 May 2019 14:50:00 +0200 OnS Altena https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/ons-altena Ondersteuning nodig? Samen bekijken we waar u precies behoefte aan heeft! OnS Altena, dat is de naam die gemeente Altena vanaf nu gebruikt om u de weg te wijzen naar onze consulenten, werkzaam bij Jeugdhulp, Werk en Inkomen, Voorzieningen en Ondersteuning.

Bel of mail OnS Altena
T: 0183 – 51 60 60
E: ons@gemeentealtena.nl

Belt u OnS Altena, dan krijgt u een consulent aan de telefoon. Deze consulent is het eerste aanspreekpunt en geeft u informatie, advies of helpt u met uw aanvraag.

Zo nodig schakelt de consulent een collega in, die in uw wijk werkt en u verder begeleidt.

We proberen onze ondersteuning zo persoonlijk mogelijk te maken. Ieder mens is tenslotte anders. Samen bekijken we alle mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u weer op eigen kracht verder kunt.

Voor meer informatie kijk op www.gemeentealtena.nl/onsaltena.

]]>
Homepage publicatie
news-55 Tue, 26 Mar 2019 16:23:26 +0100 Verbreding A27 tussen Houten – Hooipolder https://www.gemeentealtena.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/verbreding-a27-tussen-houten-hooipolder De overeenkomsten voor het verleggen van kabels en leidingen langs de A27 zijn ondertekend. Dat betekent dat de netbeheerders kunnen starten met hun werkzaamheden. De verleggingen zijn nodig als  voorbereiding op de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. De eerste verleggingen vinden dit jaar al plaats.

Hinder beperken

De werkzaamheden van de diverse netbeheerders kunnen zo efficiënt mogelijk ingericht en gecombineerd worden, zodat omwonenden en bedrijven minder overlast ervaren. Per keer kun je immers één enkele nieuwe kabel verleggen, maar ook meerdere kabels en leidingen tegelijkertijd. Zo hoeft er bijvoorbeeld maar één keer een sleuf gemaakt te worden voor kabels en leidingen, of maar één keer een weg opengebroken te worden. Dat levert niet alleen een betere bereikbaarheid en leefbaarheid in de omgeving op. Het levert ook aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen op.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de wegverbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder op:  www.rijkswaterstaat.nl/a27houtenhooipolder.

 

 

]]>
Werkzaamheden