Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Subsidiebeleid 2021

Vanaf 2021 is er één subsidiebeleid voor sport, cultuur, EHBO en ouderenwerk voor heel Altena. Dit vervangt alle oude regels van de voormalige drie gemeentes. Subsidies worden zo eerlijker over alle clubs en verenigingen in Altena verdeeld.

Basissubsidie, stimuleringssubsidie en projectsubsidie

Er is een basissubsidie (vast bedrag + bedrag per lid), een stimuleringssubsidie (gericht op aanvullende activiteiten binnen vastgestelde thema’s) en een projectsubsidie. De projectsubsidie is een activiteitensubsidie voor organisaties die geen basissubsidie ontvangen.

null

Overgangsregeling

Clubs en verenigingen die er ten opzichte van de oude regeling op achteruit gaan, worden in 2021 gecompenseerd tot het bedrag wat ze voorheen ontvingen. Ook voor de jaren daarna is een overgangsregeling afgesproken.

Aanvragen vanaf 1 december

Aanvragen van de basissubsidie 2021 kan van 1 t/m 15 december 2020. Daarna is dat niet meer mogelijk. De stimuleringssubsidie kan op meerdere momenten per jaar worden aangevraagd. Het eerste tijdvak waarin clubs en verenigingen dit kunnen aanvragen is van 1 t/m 15 december 2020.

Aanvragen van een projectsubsidie kan tot 8 weken voordat de activiteit plaatsvindt. Dien uw subsidieaanvraag in via www.gemeentealtena.nl/subsidie.

Belangrijke data

1 tot en met 15 december 2020Basissubsidie 2021 aanvragen
1 tot en met 15 december 2020Stimuleringssubsidie tijdvak 1 aanvragen
Vóór 1 februari 2021Besluit basissubsidie 2021 en stimuleringssubsidie tijdvak 1
16 december 2020 tot en met 1 maart 2021Stimuleringssubsidie tijdvak 2 aanvragen, besluit binnen 8 weken
2 maart 2021 tot en met 1 september 2021Stimuleringssubsidie tijdvak 3 aanvragen, besluit binnen 8 weken

 

Hulp nodig? Wij helpen u graag!

Bent u namens uw club of vereniging betrokken bij de aanvraag van subsidie en heeft u hulp nodig? Lees onze veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Algemene vragen: subsidie@gemeentealtena.nl

Sport Gerty Vonk: g.vonk@gemeentealtena.nl

Cultuur Annemarie de Stigter: a.destigter@gemeentealtena.nl

EHBO en ouderenwerk Dick van Herwijnen: d.vanherwijnen@gemeentealtena.nl