Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Aanvullende uitkering voor zelfstandigen aanvragen (Corona)

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) biedt extra ondersteuning aan ondernemers die financieel worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus.

Het kabinet heeft op woensdag 20 mei bekend gemaakt dat Tozo wordt verlengd. Meer hierover kunt u lezen onder het kopje ‘Verlenging Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’ . De aanvraag voor de verlengde Tozo uitkering is pas mogelijk na 1 juni!

Aanmelden Tozo
  • De periode waarin u de uitkering Tozo 1 (‘aanvullende uitkering levensonderhoud’) voor maximaal 3 aaneengesloten maanden kunt krijgen, is van 1 maart tot 1 september 2020
  • De uitkering Tozo 1 (‘Aanvullende uitkering levensonderhoud’) aanvragen is mogelijk tot 1 juni 2020:
    • U kunt de uitkering Tozo 1 met terugwerkende kracht, voor de afgelopen maanden tot 1 maart 2020 aanvragen;
    • U kunt de uitkering Tozo 1 vooruit, voor de komende maanden tot 1 september 2020 aanvragen.
  • De uitkering Tozo 1 (‘aanvullende uitkering levensonderhoud’) is mogelijk voor maximaal drie aaneengesloten maanden.
  • De uitkering Tozo 1 (‘aanvullende uitkering levensonderhoud’) telt mee voor het verzamelinkomen van 2020 en de inkomensafhankelijke toeslag, bijvoorbeeld de huurtoeslag en de  zorgtoeslag.
  • Op het aanvraagformulier voor de uitkering Tozo 1 (‘aanvullende uitkering levensonderhoud’) moet u aangeven hoe hoog uw inkomen is dat u in de maanden waarvoor u de uitkering aanvraagt, verwacht te ontvangen. Wij controleren achteraf hoe hoog uw inkomen daadwerkelijk geweest is.

Wij proberen uw aanvraag binnen 4 weken af te handelen. Door grote drukte lukt dit misschien niet. Duurt het langer dan 4 weken en heeft u geen geld meer voor uw levensonderhoud? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar zzp@gemeentealtena.nl. Wij bekijken dan of het geven van een voorschot mogelijk is.