Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Achter de Schans

Het aantal huishoudens in de kern Werkendam neemt zeker nog tot 2040 toe. Er moeten dus nog veel huizen gebouwd worden. Hiervoor is een nieuwe bouwlocatie aangewezen: het gebied ten noordoosten van de voetbalvelden van Kozakken Boys. De naam van de nieuwe woonwijk is ‘Achter de Schans’. 

Invulling nieuwe wijk

De nieuwe wijk biedt straks plaats aan ca. 300 woningen, in verschillende categorieën en prijsklassen. Er komen rijwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en appartementen. De plannen voorzien ook in de bouw van sociale huurwoningen. Verder zijn er in deze nieuwbouwwijk kavels uitgegeven voor zelfbouwers.

Fasering en planning

Fasering

Woonwijk Achter de Schans wordt gefaseerd uitgevoerd. De bouw van fase 1 is momenteel in ontwikkeling. Fase 2 volgt vanaf eind 2024/begin 2025 met circa 150 woning.

Planning

  • Fase 1: Bouw eerste fase is gestart in het 2e kwartaal van 2023
  • Fase 2: De bouwgrond wordt momenteel bouwrijp gemaakt
  • Bouw woningen: vanaf begin 2025

Bouwkavels

In fase 1 van dit nieuwbouwproject heeft gemeente Altena 13 bouwkavels voor zelfbouwers verkocht. In fase 2 gaat gemeente Altena 6 bouwkavels aanbieden. De verkoop en inschrijving hiervoor start 5 september 2024.  

Bel of mail gerust als u vragen heeft

Heeft u een vraag over de bouwkavels in Werkendam? Neem dan contact op met Sandra van Tilborg via telefoonnummer 0183 - 51 68 17 (bereikbaar op maandag t/m donderdag) of via e-mailadres bouwkavels@gemeentealtena.nl.

Verkoop woningen

De woningen worden gebouwd door Van Wanrooij Projectontwikkeling BV en Jansen Bouwontwikkeling BV. De ontwikkelaars verzorgen ook de verkoop van de woningen.

Op de hoogte blijven

Via de website www.achterdeschans.nl blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en verkoop van deze nieuwbouwwijk in Werkendam. Schrijf u via deze website in voor de digitale nieuwsbrief.

Naast informatie op de genoemde website en de digitale nieuwsbrief, houden we u op de hoogte over de (verkoop van) kavels, via onze website en de gemeentepagina in het Altena Nieuws.

Meer informatie?

Bel naar 0183 - 51 61 00.