Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Méér zorgverzekering voor minder geld

Méér zorgverzekering voor minder geld

Zorg wordt steeds duurder. Daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent.

Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn?

Maak dan gebruik van de collectieve zorgverzekering die Gemeente Altena samen met zorgverzekeraars VGZ en CZ aanbiedt. De gemeente betaalt een gedeelte van uw zorgverzekering. Daardoor profiteert u van vele extra’s. De verzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. U kiest zelf de zorg die bij u past.

Kijk voor alle informatie op www.gezondverzekerd.nl/altena

Wilt u meer informatie over de verschillende zorgpakketten en de kosten ervan? Of de pakketten met elkaar vergelijken? Kijk dan op www.gezondverzekerd.nl/altena. Wilt u weten welke collectieve verzekering het beste bij u past en wat deze kost? Gebruik dan de keuzehulp op deze website en vul hier uw zorgwensen in.

Ook kunt u makkelijk en snel overstappen via www.gezondverzekerd.nl/altena. De gemeente ontvangt hier automatisch bericht van.

 

Geef uw aanmelding bij of verandering van een zorgverzekering vóór 1 januari 2023 door

Ga hiervoor naar www.gezondverzekerd.nl/altena. Maak uw keuze en beantwoord de gestelde vragen. De zorgverzekeraar en Gemeente Altena krijgen hier automatisch bericht van. Dan gebeurt het volgende:

  • De zorgverzekeraar bekijkt of u toegelaten kan worden. Heeft u een betalingsachterstand? Dan is toelating niet mogelijk;
  • Gemeente Altena onderzoekt of u ook aan de andere voorwaarden voldoet. Voor dit onderzoek ontvangt u van de gemeente een aanvraagformulier*:
    • Lees eerst de toelichting bij het aanvraagformulier goed door. Vul dan het aanvraagformulier helemaal in en zet uw handtekening erop;
    • U verzamelt de bewijsstukken die in de toelichting bij het aanvraagformulier genoemd worden;
    • U stuurt het ingevulde aanvraagformulier en de bewijsstukken naar Gemeente Altena op of geeft deze af in het gemeentehuis, Sportlaan 170, 4286 ET in Almkerk.
  • Gemeente Altena informeert u zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 8 weken na ontvangst van uw gegevens, of u mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering.

* Heeft u een uitkering op grond van de Participatiewet dan hoeft u geen aanvraagformulier in te vullen en gegevens in te leveren.