Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Afvalkalender

Wilt u weten op welke dagen uw afval wordt opgehaald? Dat kunt u zien in de afvalkalender in de app van de Afvalstoffendienst.

Bekijk de afvalkalender

Hoe gebruikt u de afvalkalender?

U kunt uw afvalkalender bekijken via www.afvalstoffendienst.nl.Vul uw postcode en huisnummer in en u ziet meteen op welke dag uw afval wordt opgehaald. U kunt zich in de afvalkalender ook aanmelden voor berichten. U krijgt dan een melding of een mail als u het afval aan de straat mag zetten. U kunt de afvalkalender ook printen via de rode PDF-knop in de online afvalkalender.

Handig om te weten: u kunt de afvalkalender ook op uw smartphone zetten. U moet de afvalkalender dan downloaden. Zoek op 'Afvalstoffendienst' in de appwinkel van uw smartphone (bijvoorbeeld Apple Store of Google Play).

Hoe biedt u uw afval aan?

Dit zijn de regels voor het aanbieden van afval:

  • Zet uw container of plastic zakken op de ophaaldag vóór 7.30 uur buiten.
  • Doe al uw afval in de container: losse zakken of dozen worden niet meegenomen. Zorg wel dat het deksel nog dicht kan.
  • Zet uw container aan straat met de klepopening naar de straat.
  • Zorg dat uw container maximaal 75 kilo weegt.
  • Zet uw plastic afvalzakken op dezelfde plaats neer als waar u de containers neerzet. Of hang ze aan de haakjes aan een lantaarnpaal. Woont u in een flat of bovenwoning? Dan kunt u de zakken voor uw gebouw aan de straat zetten of aan een haakje hangen.
  • Zorg ervoor dat uw afval goed gescheiden is. Containers of plastic zakken met verkeerd afval worden niet geleegd of meegenomen. Meer informatie over afvalscheiding vindt u op de website www.afvalstoffendienst.nl en in de app van de Afvalstoffendienst.

Wat als uw afval niet is opgehaald?

Heel vervelend als uw afval niet is opgehaald. Belt u even met de Afvalstoffendienst via 0800 33 000 33. Of doe een melding via de app.