Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Toeristenbelasting

Overnachten mensen bij u en betalen zij daarvoor? Dan betaalt u toeristenbelasting aan de gemeente. Deze personen die bij u overnachten maken tijdens hun verblijf namelijk gebruik van de voorzieningen van onze gemeente. De toeristenbelasting is een bijdrage aan de kosten van deze voorzieningen.

Hoe werkt het?

Accordion item is uitgeklapt
  • Wilt u overnachtingen tegen betaling gaan aanbieden? Dan laat u dit binnen 2 weken na de start weten aan het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW).
  • U houdt een nachtregister bij van de overnachtingen die plaatsvinden. In het nachtregister neemt u minimaal op: de naam van de gast, de woonplaats, het aantal personen en het aantal nachten.
  • U krijgt aan het begin van een kalenderjaar een aanslagbiljet voor het kalenderjaar daarvoor. Met dit aanslagbiljet doet u aangifte voor de toeristenbelasting. De toeristenbelasting is van toepassing op alle overnachtingen van personen die niet in de gemeente Altena wonen. Het maakt niet uit of het verblijf zakelijk of recreatief is.