Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Toewijzing bouwkavels en nieuwbouwwoningen

In de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem ging de toewijzing van nieuwbouw koopwoningen en bouwkavels op verschillende manieren. In Aalburg ging dit door middel van loting, in Werkendam en Woudrichem werd gewerkt met een wachtlijst. Dit beleid wordt gelijk getrokken in de gemeente Altena. Vanaf 1 januari 2022 is er in de gemeente Altena één systeem voor het toewijzen van nieuwbouw koopwoningen en bouwkavels Vanaf die tijd gaat deze toewijzing altijd door middel van loting. Tot en met 2021 is er een overgangsperiode.

Overgangsperiode tot eind 2021

Tot en met 31 december 2021 blijven de oude systemen van de voormalige gemeentes gelden. Dit betekent dat er in de voormalige gemeente Aalburg altijd door middel van loting een nieuwbouw koopwoning of kavels wordt toegewezen. Inwoners die zich voor 2019 hebben aangemeld op de wachtlijst van Werkendam en/of Woudrichem kunnen daar nog tot en met 31 december 2021 gebruik van maken. Toewijzingen van nieuwbouw koopwoningen of bouwkavels gaan tot die tijd op basis van deze lijst.

De wachtlijsten van de voormalige gemeenten zijn sinds 2019 bevroren. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden.

Bel of mail gerust als u nog vragen heeft

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Joan van Duren – Van Woudenbergh (medewerker vastgoed administratie). Zij is bereikbaar via e-mailadres j.duren@gemeentealtena.nl of op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag via telefoonnummer 0183 - 51 68 20.