Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Trouwen of partnerschap

Jullie willen trouwen of een geregistreerd partnerschap aan gaan. Gefeliciteerd! Het is eenvoudig om jullie dag online te regelen. We vragen jullie om een aantal gegevens bij de hand te hebben en alvast na te denken over de keuzes die jullie moeten maken. Online regelen kan alleen als jullie beiden de DigiD bij de hand hebben. Jullie moeten namelijk allebei inloggen. Volg onderstaand stappenplan voor een succesvolle melding. 

Stap 1: huwelijk of een geregistreerd partnerschap?

Er zitten verschillen tussen een huwelijk en een geregistreerd partnerschap. Maak vooraf de keuze of jullie een huwelijk of een geregistreerd partnerschap willen aangaan. 

Stap 2: datum en tijd

Misschien wel één van de belangrijkste vragen: wanneer willen jullie gaan trouwen of een partnerschap aangaan? In de digitale melding kun je straks eenvoudig zien of de datum en het tijdstip van jullie keuze beschikbaar is.

Stap 3: een vaste of een eigen locatie

Kiezen jullie voor één van de mooie locaties die Gemeente Altena aanbiedt of kiezen jullie voor een eigen locatie? Wanneer jullie kiezen voor een andere locatie dan het gemeentehuis, moeten jullie dit regelen voordat jullie online een melding maken. Onder het kopje 'Locaties' staat precies waar jullie rekening mee dienen te houden. 

Stap 4: één van onze ambtenaren van de burgerlijke stand of een eigen ambtenaar

We hebben een aantal hele leuke ambtenaren van de burgerlijke stand, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om zelf iemand mee te brengen. Hieronder kunnen jullie vinden wat er geregeld moet worden als jullie een eigen ambtenaar van de burgerlijke stand voor 1 dag willen meebrengen. 

Stap 5: doe de melding

Als jullie bovenstaande zaken hebben geregeld, is het tijd om de digitale melding van jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap te doen. Doe de melding minimaal 14 dagen voor de ceremoniedatum en maximaal 364 dagen van tevoren.

Houd jullie betaalgegevens bij de hand. Om de datum en tijdstip te reserveren moet je het volledige (betaal) proces doorlopen. Betalen doe je via iDEAL.

Stap 6: controleer de melding

Jullie ontvangen een bevestigingsmail met een link om de gegevens te kunnen controleren en eventueel te wijzigen of aan te vullen. Dit kan tot uiterlijk 4 weken voor de ceremoniedatum.

Regel online uw huwelijk of partnerschap