Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Ondernemersklankbord (OKB)

De gemeente Altena is een samenwerking aangegaan met Team West Brabant van Stichting Ondernemersklankbord (OKB). OKB helpt al 45 jaar belangeloos en onpartijdig mkb ondernemers en zzp’ers die hulp en advies nodig hebben. Meer dan 100.000 ondernemers hebben hier al gebruik van gemaakt.

De adviseurs van OKB zijn ervaren oud-ondernemers. Zij helpen op vrijwillige basis ondernemers met een klankbordtraject, waarin een ondernemer 6 maanden kan sparren met een of meerdere OKB-adviseurs.

De advisering richt zich op elke bedrijfsfase:

  • Bij de start van je onderneming door te helpen met het maken van een ondernemingsplan, je positionering, keuze van je doelgroep, financiële begroting, etc. 
  • Bij alle aspecten van de bedrijfsvoering en ontwikkeling, zoals je toekomstperspectief, het vinden van klanten, je communicatieaanpak, etc. 
  • Bij faillissementspreventie of zwaar weer, zoals liquiditeitsbegroting, kostenevaluatie, schuldensanering, etc. 
  • Bij bedrijfsopvolging of verkoop van je bedrijf. 

De OKB-adviseur

De adviseur luistert en stelt vragen, heeft kennis van zaken en kan zich goed inleven in de ondernemer. De adviseur gaat niet op de stoel van de ondernemer zitten, maar begeleidt de ondernemer. Zo ontstaat waardevolle kennisoverdracht en word je als ondernemer geleerd hoe je in de toekomst succesvol kan zijn.  

De adviseurs hebben hun sporen als ondernemer verdiend en fungeren met hun kennis en ervaring als klankbord en sparringpartner. Ondernemers voor ondernemers! 

Neem voor vragen of het maken van een afspraak contact op met het OKB-Team West Brabant. Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Zij zijn bereikbaar via e-mail teamwestbrabant@ondernemersklankbord.nl.