Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Gemeentelijke Onderscheidingen

Vrijwilligers verdienen erkenning. We zijn trots op de vele actieve vrijwilligers en zetten hen in het zonnetje met een speciale waardering. Bij de start van de gemeente Altena is nagedacht over het waarderen van de vele vrijwilligers die zich ongemerkt inzetten voor hun straat, hun vereniging of dorpskern. Het moest een waardering zijn die de gemeente kenmerkt en die past bij het belang dat de gemeente hecht aan het werk van de vrijwilligers.

Er zijn veel vrijwilligers actief in onze gemeente, dat zien we overal. De gemeente kent heel veel activiteiten die niet bestonden zonder de inzet van vrijwilligers. Zowel in verenigingsverband of als eenling. Samen maken onze vrijwilligers het mogelijk dat onze dorpskernen vitaal en prettig zijn om in te leven. Dat verdient een pluim.

Twee kunstenaars uit onze gemeente hebben een prijs ontworpen. De Schaal van Altena is voor de organisatie die dat jaar extra in het zonnetje wordt gezet en de Parel van Altena is voor de persoon die deze waardering verdient. De waardering is niet alleen het kunstwerk, ook is er een oorkonde bij.

De prijs wordt voor het eerst uitgereikt bij de komende nieuwjaarsreceptie. Door de coronamaatregelen was eerder uitreiken niet mogelijk, maar we vertrouwen erop dat het dit jaar wel mogelijk is.

Voordragen voor de Parel van AltenaVoordragen voor de Schaal van Altena