Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Rijbewijs

Uw rijbewijs verlengen of een categorie-uitbreiding aanvragen doet u bij voorkeur online.

Als u uw eerste rijbewijs aanvraagt, een spoedaanvraag doet of een rijbewijs aanvraagt na diefstal of vermissing doet u de aanvraag altijd op het gemeentehuis. 

Voordat u een rijbewijs aanvraagt of verlengt

In een aantal situaties moet u vóórdat u een rijbewijs aanvraagt of verlengt een gezondheidsverklaring aanvragen. Alle informatie hierover leest u op de pagina gezondheidsverklaring.

Komt u naar het gemeentehuis? Houd u dan ook hier aan de richtlijnen:

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand
  • Kom niet als u last heeft van verkoudheid, hoesten of koorts

Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs op tijd te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn.

Door de regeling kunnen mensen binnen Europa tijdelijk blijven doorrijden met hun verlopen rijbewijs. Kijk voor de voorwaarden op de website van RDW

Online verlengen van uw rijbewijs 

Uw rijbewijs verlengen of een categorie-uitbreiding aanvragen kan als inwoner van de gemeente Altena via de website van de RDW. De RDW regelt de aanvraag. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs bij ons ophalen. Voor het afhalen maakt u een afspraak.

U start een online aanvraag bij een RDW-erkende fotograaf. Meer informatie, zoals de voorwaarden waaraan u moet voldoen, leest u op www.rdw.nl.

Rijbewijs aanvragen of verlengen op het gemeentehuis

Wilt u op het gemeentehuis een nieuw rijbewijs aanvragen, uw rijbewijs verlengen of een categorie-uitbreiding aanvragen? Maak dan een afspraak.

Maak een afspraak

Meenemen naar de afspraak

Accordion item is uitgeklapt
  • Uw huidige rijbewijs, als u dit al heeft.
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, Nederlandse identiteitskaart of verblijfsvergunning). U kunt zich ook identificeren met uw rijbewijs (als dat nog geldig is).
  • Een recente kleurenpasfoto (niet ouder dan 6 maanden), die voldoet aan de pasfoto-eisen.
  • (Bij voorkeur) uw pinpas (of anders contant geld).