Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Subsidies en regelingen

Gemeente Altena ondersteunt initiatieven vanuit de samenleving. Of kan u als inwoner een duwtje in de rug geven, bijvoorbeeld door een kleine bijdrage om muziekonderwijs te kunnen volgen.

Daarnaast zijn er subsidiemogelijkheden voor uw woning of uw leefomgeving, voor verenigingen en organisaties en voor ondernemers. Op deze pagina leest u meer over subsidies in de gemeente Altena.

Voor mij of mijn gezin

Gemeente Altena kan u of uw kind ondersteunen. Bijvoorbeeld met een kleine bijdrage voor het volgen van muziekonderwijs. Of door een tegemoetkoming voor het behalen van zwemdiploma C of het EasySwim diploma.

Tegemoetkoming als u weinig inkomen heeft

Heeft u weinig inkomen en vermogen? Bijvoorbeeld omdat u een bijstandsuitkering heeft? Dan kunt u misschien van één van deze regelingen gebruik maken:

Mantelzorgwaardering

Zorgt u langdurig voor een familielid of een goede bekende? Eén keer per jaar willen we alle mantelzorgers waarderen voor hun inzet. Dat doen we in de vorm van de Mantelzorgwaardering.

Voor mijn huis of mijn omgeving

Voor mijn woning

Is uw woning een monument? Kijk dan ook eens naar:

Duurzaamheid en milieu

Voor mijn buurt

Voor mijn vereniging of organisatie

Gemeente Altena ondersteunt initiatieven vanuit de samenleving, die bijdragen aan de beleidsdoelen van de gemeente. Bent u of uw organisatie actief op dit terrein? Dan kunt u in aanmerking komen voor één van deze subsidies.

Wilt u een subsidieaanvraag doen maar past deze niet goed in één van de onderwerpen? Stel dan uw subsidie gerelateerde vraag per mail via subsidie@gemeentealtena.nl 

Meer weten over ons subsidiebeleid? Bekijk het overzicht.

Voor mijn bedrijf

Duurzaamheid en energie

Kamer van Koophandel

Wilt u weten welke andere mogelijkheden er zijn voor subsidie voor uw bedrijf? Bekijk het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.

Wet Bibob

Bij uw subsidieaanvraag bestaat de mogelijkheid dat er een Bibob-onderzoek wordt uitgevoerd.