Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Uittreksel Burgerlijke Stand

Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Altena woont? Vraag dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan.

Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap of scheiding? Of het bewijs van overlijden van een naaste? Vraag dan een uittreksel uit de burgerlijke stand aan. U krijgt dan een kopie van de officiële akte. U vraagt een uittreksel burgerlijke stand altijd aan bij de gemeente waar de akte is gemaakt.

Vraag een uittreksel burgerlijke stand aan

Wat heb ik nodig?

U heeft nodig:

  • uw DigiD code
  • gegevens voor internetbankieren

Geef in het formulier aan waarvoor u het uittreksel nodig hebt en wat erop moet staan. U ontvangt het uittreksel burgerlijke stand binnen 5 werkdagen via de post.

U betaalt € 16,60 voor een uittreksel burgerlijke stand.

Is het voor u niet mogelijk om digitaal een uittreksel aan te vragen? Neem dan contact met ons op via 0183 - 51 61 00.

Voor wie kunt u een uittreksel aanvragen?

U kunt een uittreksel burgerlijke stand aanvragen voor uzelf of voor een kind dat bij u woont en jonger is dan 18 jaar. Heeft iemand u gemachtigd om de aanvraag te doen? Dan kunt u ook voor deze persoon het uittreksel aanvragen.

Kan ik een internationaal uittreksel Burgerlijke stand aanvragen?

Ja, dit kan. U kunt tijdens de online aanvraag aangeven dat het uittreksel internationaal moet zijn.

Handig om te weten

Het uittreksel is een kopie van de akte. Een akte is een officieel document. In zo'n akte heeft de gemeente een belangrijke gebeurtenis in uw leven vastgelegd. Voorbeelden zijn een geboorteakte, huwelijksakte, partnerschapsakte of overlijdensakte. Deze aktes blijven altijd in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.