Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Begeleiding

Begeleiding betekent dat u ondersteuning krijgt bij de algemene dingen in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld ondersteuning bij sociale contacten, omgaan met geld of het hebben van structuur. Lukt het u niet om zelf voor een zinvolle daginvulling te zorgen? Of om de dagelijkse dingen zelf te regelen? Dan kunt u een melding doen voor begeleiding en ondersteuning. U maakt daarvoor eerst een afspraak met één van onze consulenten.

Maak een Wmo meldingBel ons: 0183 - 51 60 60

Hoe werkt het?

Accordion item is uitgeklapt

Wilt u weten waarmee we u kunnen ondersteunen? Maak dan een Wmo melding. Op basis hiervan maken we met u een afspraak.

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak met één van onze consulenten 0183 - 51 60 60.

  • U bespreekt tijdens de afspraak met de consulent wat uw probleem is. Samen met u kijken we welke oplossingen er zijn en welke hulp u nodig heeft. Het kan zijn dat begeleiding de oplossing is.
  • De consulent heeft 6 weken de tijd om onderzoek te doen. U krijgt een verslag van de uitkomsten van het onderzoek en de oplossing die wij u willen bieden.
  • Daarna kunt u eventueel een aanvraag voor begeleiding indienen. De consulent kan u hier meer over vertellen.
  • Binnen 2 weken na de aanvraag ontvangt u ons besluit op uw aanvraag.

Belangrijk: er zijn 2 soorten begeleiding

  1. Individuele begeleiding. Deze begeleiding vindt meestal bij u thuis plaats. U krijgt dan bijvoorbeeld hulp om structuur in uw dag te brengen of om regie over uw eigen leven te houden. Maar de hulp kan ook heel praktisch zijn: samen voorbereiden op een sollicitatiegesprek of bespreken hoe u omgaat met uw geld.
  2. Groepsbegeleiding. Deze begeleiding noemen we ook wel dagbesteding.