Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Buurtgezinnen

Steun nodig bij het opvoeden? Buurtgezinnen is er voor u in Altena

Buurtgezinnen is een maatschappelijk initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Een gezin dat wat steun kan gebruiken bij de opvoeding van de kinderen (vraaggezin) wordt gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezin). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en gelijkwaardig. 

Herkent u dat? Soms lijkt alles tegen te zitten. Problemen stapelen zich op in het gezin en worden steeds zwaarder. Het lukt niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf. Dan kan een steungezin in de buurt een uitkomst zijn. Een gezin waar uw kinderen regelmatig welkom zijn, zodat u op adem kunt komen.

Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Buurtgezinnen vindt het belangrijk dat we elkaar wat meer helpen bij het opvoeden van de kinderen. Hulp vragen is misschien niet gemakkelijk. Maar bedenk dat er vast ook weer een periode komt, dat u een ander kunt helpen.

Hoe werkt het?

Die steun bij de opvoeding wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt. Welke steun er gegeven wordt, is afhankelijk van de afspraken tussen het steungezin en het vraaggezin. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren tot opvang van een kind op vaste dagen, of samen iets leuks doen met de kinderen. Maatwerk dus. De ondersteuning die een steungezin biedt, kan ook veranderen in de loop van de tijd.

Aanmelden?

Kunt u wel wat hulp gebruiken? Misschien kan Buurtgezinnen een handje helpen, door voor u en uw gezin een gezin in de buurt te vinden dat u kan ondersteunen. Aanmelden kan via www.buurtgezinnen.nl.