Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Hulp bij het huishouden

Misschien lukt het u niet meer om zelf uw huis schoon te maken en te houden. Dan kunt u hulp bij het huishouden regelen. Iemand anders doet dan de huishoudelijke taken voor u. U kunt zelf een huishoudelijke hulp regelen of u maakt een afspraak met één van onze consulenten.

Maak een Wmo meldingBel ons: 0183 - 51 60 60

Hoe werkt het?

Accordion item is uitgeklapt

Wilt u weten waarmee we u kunnen ondersteunen? Maak dan een Wmo melding. Op basis hiervan maken we met u een afspraak.

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak met één van onze consulenten 0183 - 51 60 60.

  • U bespreekt tijdens de afspraak met de consulent wat uw probleem is. Samen met u kijken we welke oplossingen er zijn en welke hulp u nodig heeft. Het kan zijn dat hulp bij het huishouden de oplossing is.
  • De consulent heeft 6 weken* de tijd om onderzoek te doen. U krijgt een verslag van de uitkomsten van het onderzoek en de oplossing die wij u willen bieden.
  • Daarna kunt u eventueel een aanvraag voor hulp bij het huishouden indienen. De consulent kan u hier meer over vertellen.
  • Binnen 2 weken* na de aanvraag ontvangt u ons besluit op uw aanvraag.

* Op dit moment zijn er langere wachttijden 

Aanbieders van huishoudelijke hulp hebben te maken met personeelstekorten. Dit is een landelijk probleem. Hierdoor zijn er langere wachttijden voor inwoners die huishoudelijke hulp nodig hebben. De gemeenten Altena, Drimmelen en Geertruidenberg zijn met de verschillende dienstverleners in gesprek gegaan om de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Tijdens een telefonische afspraak kunnen we u meer informatie geven.