Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Buurtbeheer door bewoners

Wilt u (met uw buurt samen) zwerfafval opruimen of openbaar groen onderhouden? De gemeente kan u ondersteunen door u bijvoorbeeld materialen en gereedschap te lenen.

Klussenaanhanger

Voor korte acties, zoals bijvoorbeeld een opruimactie, kunt u gratis een klussenaanhanger lenen van de gemeente voor de duur van de actie. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van onkruid, het opruimen van zwerfvuil, het opschonen van een groenstrook, het rechtzetten van palen of het schoonmaken van bankjes of speeltoestellen.

We brengen de aanhanger bij uw thuis of haalt deze zelf op bij het milieustation. Na de opruimactie haalt de gemeente de klussenaanhanger weer op of u brengt deze zelf terug. 

ZwerfAfvalPakkers

Als ZwerfAfvalPakker (ZAPper) ruimt u vrijwillig zwerfafval in uw buurt. Meldt u zich aan als ZAPper? Dan krijgt u van de gemeente materialen in bruikleen. U krijgt een afvalgrijper, afvalhouder, handschoenen, een fluorescerend hesje en speciale afvalzakken. 

Aanmelden als ZAPper
  • Volle vuilniszakken? Geef het door via ons meldingsformulier. Of bel de gemeente via 0183 - 51 61 00 en geef aan dat u ZAPper bent. Wij halen de volle zakken bij u op. Ook krijgt u nieuwe als u die nodig heeft.
  • U heeft de materialen en gereedschappen in bruikleen. Als u niet (meer) toekomt aan ZAPpen, gaan de materialen terug naar de gemeente.
  • ZAPpers zijn als vrijwilligers aanvullend verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente Altena.