Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Theo Meijboom

Raadslid voor de SGP

(fractievoorzitter)

Meer over Theo Meijboom

Accordion item is uitgeklapt

Theo is getrouwd, heeft 6 kinderen en 16 kleinkinderen en woont in Sleeuwijk. Theo heeft inmiddels afscheid genomen van zijn bezoldigde baan als manager bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was hij 22 jaar werkzaam bij de politie Rotterdam-Rijnmond.

Theo is raadslid (en fractievoorzitter) namens de SGP en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Altena.

 

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik kreeg de maatschappelijke betrokkenheid als kind en jongere bij wijze van spreken met de paplepel ingegoten. Mijn vader was decennia lang raadslid, wethouder en locoburgemeester in de gemeente Spijkenisse en dit vormde mij. Maar, anders dan mijn vader toentertijd, is het mijn verlangen om politiek te bedrijven bij een geopende Bijbel. Het is mijn vaste overtuiging dat Gods geboden heilzaam, goed en actueel zijn voor ├ílle inwoners van onze gemeente Altena.

Wat wil je de komende jaren als raadslid bereiken?

Het ingewikkelde fusieproces is niet afgesloten bij de vorming van onze nieuwe gemeente per 1 januari 2019. Integendeel, er moet in het (harmonisatie)proces van de drie voormalige gemeenten nog heel veel gebeuren en ik wil daar als raadslid, fractievoorzitter en plv voorzitter van de raad graag mijn steentje aan bijdragen!

Wat zijn je aandachtsgebieden?

Dat zijn onder meer Bestuurlijke zaken en vernieuwing, evenementenbeleid, subsidiebeleid en de A27. Daarnaast ben ik als fractievoorzitter uiteraard benaderbaar voor alle zaken waarover men contact wil hebben met de SGP fractie.