Achtergrond Golf boven
Achtergrond Golf onder

Bedrijfscatering gemeente: meer biologisch en lokaal

Altena ondertekent intentieverklaring biologische & lokale bedrijfscatering

ondertekenaars intentieverklaring Biologische en Lokale Bedrijfscatering

Woensdag 18 januari ondertekende wethouder Roland van Vugt de intentieverklaring biologische & lokale bedrijfscatering. Hij deed dit in het bijzijn van gedeputeerde Elies Lemkes-Straver en een vertegenwoordiger van LNV tijdens het symposium Biologisch in Brabant in Den Bosch.

Intentieverklaring biologische & lokale bedrijfscatering

De provincie Noord-Brabant streeft naar 15% biologisch landbouwareaal in 2030. Een belangrijk obstakel voor Brabantse boeren om om te schakelen is de vraag naar biologische producten. Daarom wil de provincie de vraag naar biologisch (en lokaal) geproduceerd voedsel een impuls te geven. Via de eigen catering en van zoveel mogelijk andere Brabantse overheden. Biologisch voedsel is goed voor de biodiversiteit, het klimaat, dierenwelzijn en de bodem- en waterkwaliteit, en past in een bewuste levensstijl.

Minstens 50% biologisch en/of lokaal

Met de intentieverklaring committeert Altena zich aan de ambitie om minstens 50% van de bedrijfscatering biologisch en/of lokaal in te kopen per 2026.

Deze ambitie past bij de doelen van Altena voor een circulair voedselsysteem; gezond eten, uit Altena, duurzaam geteeld/geproduceerd, zonder verspilling. Daarom gaat de gemeente nog een stapje verder. Naast een aandeel biologisch en lokaal, willen we ook toe naar minimaal 50% plantaardige eiwitten. Ook willen we voedselverspilling verminderen en zo min mogelijk verpakkingen voor eenmalig gebruik.

Doe mee!

Wethouder Roland van Vugt: “De boeren uit Altena maken prachtige producten, die ook nog eens minder voedselkilometers hebben. We werken samen met onze partners in het gebied om het verkopen van producten uit Altena te stimuleren. Daarbij geven we graag zelf het goede voorbeeld. We hopen dat andere bedrijven en organisaties in Altena met ons meedoen.”